Berlin odlučio da masovno protera ruske diplomate — MIP Rusije

Izvor: Vostok.rs, 22.Apr.2023, 15:47

Berlin odlučio da masovno protera ruske diplomate — MIP Rusije

 
Nemačke vlasti su odlučile da masovno proteraju ruske diplomate, pa Berlin sledi kurs da uništi čitav niz rusko-nemačkih odnosa, saopštilo je u subotu rusko Ministarstvo inostranih poslova TASS-u.
„Vlasti SR Nemačke donele su odluku o još jednom masovnom proterivanju članova ruskih diplomatskih misija u Nemačkoj. Najoštrije osuđujemo ove akcije Berlina, koji nastavlja da demonstrativno uništava čitav niz rusko-nemačkih odnosa“, istakli su iz ministarstva. Rusija će recipročno odgovoriti na masovno proterivanje svojih diplomata iz Berlina. „Kao odgovor na neprijateljske akcije Berlina, ruska strana je odlučila da preslika tu odluku i protera nemačke diplomate iz Rusije, kao i da značajno ograniči maksimalan broj zaposlenih u nemačkim diplomatskim predstavništvima u našoj zemlji. 5. aprila 2023. Ministarstvo inostranih poslova Rusije je o ovoj odluci zvanično obavestilo nemačkog ambasadora u Rusiji Gezu Andreasa fon Gajra“, istakli su u Ministarstvu. „Indikativno je da ih je nemačka strana, uprkos ponovljenim uveravanjima o nespremnosti da priču objave, prekršila tako što je predstavnike medija redovno koristila za organizovanje \'kontrolisanog curenja i informisanja\' pitanja o njenoj zaveri", saopštilo je ministarstvo. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Moskva protjeruje 'više od 20' njemačkih diplomata

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Apr.2023

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova je rekla u subotu, 22. aprila da je protjerivanje "više od 20" njemačkih diplomata znak odmazde za "masovno protjerivanje" osoblja ruske ambasade u Berlinu. Marija Zaharova je rekla državnoj televiziji Zvezda da je Moskva odlučila da protjera više...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.