Nemačka optužuje Izrael za fašizam

Izvor: AlternativneVesti.com, 25.Jul.2011, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka optužuje Izrael za fašizam

Izrael se često označava kao „jedina demokratija na Bliskom istoku“. Ali ponašanje jevrejske države prema Palestincima, Arapima i prema borcima za ljudska prava, dovodi u pitanje takav stav iz ugla mnogih posmatrača.  „Smrt levičarima, smrt levičarima“, uzvikuju mladi Izraelci na demonstracijama u Jerusalimu. Desni tabor u Izraelu prikazuje se kao samouveren i agresivan, s podrškom široke većine u parlamentu. Najmanje dve partije koalicije, ultraradikalni Šas i Izrael Bejtejnu >> Pročitaj celu vest na sajtu AlternativneVesti.com << (Izrael naš dom) u suštini nisu demokratske, smatra politikolog iz Jerusalima Jaron Ezrahi:
„U srži su to antidemokratske partije u jednoj parlamentarnoj demokratiji. Kao politikolog koji se više od 40 godina bavi izraelskom politikom, verujem da je naš parlamentarni sistem dugoročno dovoljno jak da izdrži te udarce. Kratkoročno, vidim ojačanu desnu politiku koja, to se može reći bez oklevanja, definitivno ima i fašističke elemente. Vođena je mržnjom, strahom i totalnim izopštavanjem drugih.“

Nastavak na AlternativneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AlternativneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AlternativneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.