Nemačka formira novu agenciju za sajberbezbednost

Izvor: B92, 29.Avg.2018, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka formira novu agenciju za sajberbezbednost

Nemačka je najavila formiranje nove agencije koja će istraživati sajberbezbednost radi okončanja zavisnosti digitalnih tehnologija od SAD, Kine i drugih.

Ministar unutrašnjih poslova Nemačke Horst Zehofer izjavio je danas da su Nemačkoj potrebni novi načini da postane "glavni igrač" na polju sajberbezbednosti.

"Naš je zajednički cilj za Nemačku da preuzme glavnu ulogu u sajber bezbednosti na međunarodnom nivou. Moramo da prihvatimo da zaostajemo, a kada neko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zaostaje mora da prihvati potpuno nove pristupe", rekao je ministar Zehofer na zajedničkoj konferenciji za štampu sa ministarkom odbrane Ursulom fon der Lejen.

Agencija je, kako navodi Rojters, zajednički projekat Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva odbrane Nemačke.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nemačka formira novu agenciju za sajber bezbednost

Izvor: Blic, 30.Avg.2018, 08:21

Nemačka je najavila formiranje nove agencije koja će istraživati sajber bezbednost u cilju okončanja zavisnosti digitalnih tehnologija od SAD, Kine i drugih država, javlja Rojters.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.