Nemačka formira novu agenciju za sajberbezbednost

Nemačka je najavila formiranje nove agencije koja će istraživati sajberbezbednost radi okončanja zavisnosti digitalnih tehnologija od SAD, Kine i drugih.

Izvor: B92

Sreda, 29.08.2018.

21:49

Nemačka formira novu agenciju za sajberbezbednost
Foto: GettyImages

Ministar unutrašnjih poslova Nemačke Horst Zehofer izjavio je danas da su Nemačkoj potrebni novi načini da postane "glavni igrač" na polju sajberbezbednosti.

"Naš je zajednički cilj za Nemačku da preuzme glavnu ulogu u sajber bezbednosti na međunarodnom nivou. Moramo da prihvatimo da zaostajemo, a kada neko zaostaje mora da prihvati potpuno nove pristupe", rekao je ministar Zehofer na zajedničkoj konferenciji za štampu sa ministarkom odbrane Ursulom fon der Lejen.

Agencija je, kako navodi Rojters, zajednički projekat Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva odbrane Nemačke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: