Nemačka: Pronađena devojčica nestala u Češkoj šumi

Izvor: B92, 12.Okt.2021, 19:49

Nemačka: Pronađena devojčica nestala u Češkoj šumi

Osmogodišnja devojčica koja je pre dva dana nestala u Češkoj šumi, divljem, neprohodnom području duž nemačko-češke granice, pronađena je danas živa.

U izjavi za nemačku novinsku agenciju DPA predstavnik bavarske policije je potvrdio da je Julija Sligers (8) pronađena u stanju hipotermije, ali ne i životno ugrožena, prenosi Rojters.

Stotine policajaca su bile angažovane u potrazi za Julijom, koja je u nedelju nestala zajedno sa svojim bratom i rođakom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u gustoj Češkoj šumi nakon što su se odvojili od porodice tokom pauze na sportskom pešačenju, preneo je ranije AP.

Dva dečaka, starosti šest i devet godina, pronađeni su u nedelju uveče u blizini bavarskog grada Valdminhena, ali devojčica se do danas vodila kao nestala.

U potragu je bilo uključeno oko 800 nemačkih i čeških policajaca i vatrogasaca, 40 obučenih pasa tragača, helikopteri i dronovi.

S obzirom na to da je Češka šuma veoma neprohodna i divlja, vlasti su apelovale na lokalno stanovništvo da se ne pridružuju potrazi kao dobrovoljci, jer bi u protivnom moglo nestati još ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.