Nema vladavine prava tamo gde zločinci vređaju žrtve

Izvor: B92, 04.Avg.2016, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nema vladavine prava tamo gde zločinci vređaju žrtve"

Busije -- U zemlji u kojoj ratni zločinci izlaze na slobodu i imaju pravo da vređaju svoje žrtve i susede ne može se govoriti o vladavini prava, navodi Aleksandar Vulin.

Vulin je u izjavi Tanjugu istakao da kada osuđeni, dokazani ratni zločinac i ubica Branimir Glavaš govori, i kada govori o Srbiji, on tada ne govori o sebi, već o Hrvatskoj i njenoj zvaničnoj politici.

"U zemlji u kojoj ratni zločinci izlaze na slobodu i imaju pravo da vređaju svoje žrtve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i susede,ne može se govoriti o vladavini prava i dobroj i uređenoj zemlji. Takva zemlja nikome ne može da bude uzor. U zemlji u kojoj ratni zločinci govore, žrtve moraju da ćute", rekao je Vulin.

Glavaš, koji je osuđen za ratne zločine, jedan od osnivača HDZ i šef HDSSB-a, pozvao je ranije tokom dana hrvatsku vlast da odlučnije reaguje na, kako je rekao, "bezobrazluk istočnih suseda".

Glavaš je održao prvu konferenciju za novinare nakon sedam godina odsustva s javne političke scene, a pet u zatvoru, i, kako prenosi HINA, mnoštvo optužbi i uvreda uputio srpskom državnom vrhu.

On je rekao da na čelu Srbije "nisu normalni političari demokratskih proevropskih uverenja i svetonazora", već "okoreli srpski neofašisti i pročetnički nacionalisti koje Hrvatska treba da procesuira zbog zlodela koja su radili tokom Domovinskog rata za vreme velikosrpske agresije na području Republike Hrvatske".

Potpredsednik Vlade Srbije u tehničkom mandatu Ivica Dačić poručio je da su izjave ratnog zločinca Branimira Glavaša vrhunac političkog ludila u Hrvatskoj.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.