Nema učešća Srbije u optužnici

Izvor: B92, 25.Avg.2014, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nema učešća Srbije u optužnici"

Milivoje Mihajlović odbacio navode da je Specijalno tužilaštvo za ratne zločine Srbije pomoglo u pisanju optužnice protiv lidera GI SDP Olivera Ivanovića.

Srbija ni na koji način nije učestvovala u tome, rekao je direktor Kancelarije Vlade Srbije za odnose sa medijima za televiziju "Most" iz Zvečana.

"Da ima zločina verovatno bi Oliver Ivanović i ranije bio procesuiran u Srbiji", kazao je Mihajlović i dodao da je "krunski svedok" zločina za koji je osumnjičen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ivanović "odbijen kao neozbiljan" u Haškom tribunalu.

On je izrazio uverenje da je Ivanović "žrtva političkog procesa", koji će se vrlo brzo okončati njegovim oslobadjanjem.

Zamenica predsednika SDP Ksenija Božović rekla je da ne očekuje "ništa spektakularno" sutra kada se Ivanović bude pojavio na prvom ročištu u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici.

"Biće mu pročitana optužnica i data mogućnost da se o njoj izjasni", rekla je Božović i dodala da očekuje od Euleksa da "poštuje zakon i omoguće Oliveru Ivanoviću da dokaže svoju nevinost u pravičnom postupku".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.