Srbija nije učestvovala u optužnici protiv Ivanovića

Izvor: RTS, 25.Avg.2014, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija nije učestvovala u optužnici protiv Ivanovića

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za odnose sa medijima Milivoje Mihajlović odbacio je navode da je Specijalno tužilaštvo za ratne zločine Srbije pomoglo u pisanju optužnice protiv lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Milivoje Mihajlović je za televiziju Most istakao da Srbija ni na koji način nije učestvovala u pisanju optužnice.

"Da ima zločina, verovatno bi Oliver Ivanović i ranije bio procesuiran u Srbiji", rekao je Mihajlović. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Kako kaže, "krunski svedok" zločina za koji je osumnjičen Ivanović "odbijen je kao neozbiljan" u Haškom tribunalu.

Mihajlović je izrazio uverenje da je Ivanović "žrtva političkog procesa", koji će se vrlo brzo okončati njegovim oslobađanjem.

Zamenica predsednika SDP Ksenija Božović rekla je ranije da ne očekuje "ništa spektakularno" sutra kada se Ivanović bude pojavio na prvom ročištu u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici.

"Biće mu pročitana optužnica i data mogućnost da se o njoj izjasni", rekla je Božovićeva i dodala da očekuje od Euleksa da "poštuje zakon i omoguće Oliveru Ivanoviću da dokaže svoju nevinost u pravičnom postupku".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović: Srbija nije pomogla u pisanju optužnice protiv Ivanovića

Izvor: Blic, 25.Avg.2014

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za odnose sa medijima Milivoje Mihajlović odbacio je danas navode da je Specijalno tužilaštvo za ratne zločine Srbije pomoglo u pisanju optužnice protiv lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića...Srbija ni na koji način nije učestvovala u tome, rekao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.