Nema te okupacije koje se Srbija nije oslobodila

Izvor: B92, 25.Apr.2023, 12:08

"Nema te okupacije koje se Srbija nije oslobodila"

Beograd -- Ministar odbrane Republike Srbije Miloš Vučević istakao je da Beograd nastoji da održi vojnu neutralnost, i da je sada na KiM na snazi "ogoljena okupacija".

Vučević je naveo da vojna neutralnost Srbije smeta mnogim međunarodnim akterima, podsetivši da je i Švedska nakon 200 godina neutralnosti podnela zahtev za pristup u NATO.

On je naveo da Srbija jeste na evropskom putu, ali da državno rukovodstvo smatra "da je najbolje da budemo vojno neutralni" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da ne može gaziti osećanja naroda i praviti se da se NATO agresija nije desila, iako se od nekih učesnika u javnom, medijskom dijalogu često može čuti suprotan stav.

"Voleo bih da svi ti pametnjakovići obiđu porodice stradalih i njima to kažu", izjavio je Vučević za TV Pink i dodao da mora da se poštuje bol i cena koju je naš narod platio.

Ministar odbrane Republike Srbije nazvao je izbore na severu KiM farsom demokratije. On je istakao da "ono što nas može učiniti ponosnim jeste činjenica da Srbi nikad nisu bili jedinstveniji", podsetivši da je sveukupno 13 Srba izašlo na izbore, a da postoje nebrojena biračka mesta gde niko nije glasao.

"Vi hoćete da nametnete dva do tri odsto glasova većini od 98 odsto stanovništva. Je l to demokratija? Jesu li to evropske vrednosti", zapitao se Vučević.

On je napomenuo da je poruka Srba na KiM da oni ne žele da žive u nezavisnom "Kosovu" već u Srbiji.

Vučević je ocenio da rezultati izbora ukazuju na "snažan bojkot srpske zajednice na okupaciju na KiM", izjavivši da je "to sad ogoljena okupacija. Kad-tad ćemo se osloboditi, ne postoji okupacija koje se nismo oslobodili", podsetio je Vučević.

On je dodao da je "čudo" da su Srbi izdržali toliko u prištinskim institucijama, nakon potpisivanja Briselskog sporazuma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.