Nema razlike između Vujovićeve i Gašićeve izjave

Izvor: B92, 24.Jan.2016, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nema razlike između Vujovićeve i Gašićeve izjave"

DS kritikovala je ministra finansija Dušna Vujovića zbog poruke da nezadovoljni Nacrtom zakona o platama u javnom sektoru "mogu da pronadju drugu državu".

"Osim toga što na najbolji način pokazuje nesposobnost režima Aleksandra Vučića da reši bilo koji problem u javnom sektoru, u osionosti, bahatosti i uvredljivosti gotovo da nema nikakve razlike izmedju izjave Dušana Vujovića da mogu da traže novu zemlju svi kojima se ne svidja katastrofalan zakon o platama u javnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sektoru i izjave Bratislava Gašića o novinarkama koje lako kleknu", navodi se u saopštenju DS-a.

Prema pisanju medija Vujović je posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta, na kojoj je trebalo da bude postignuta saglasnost o tekstu zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru, poručio nezadovoljnim lekarima, zaposlenima u prosveti i kulturi da nadju drugu državu.

DS je dodala da režim Aleksandra Vučića "problem javnog sektora rešava tamo gde ga "nema, u zadravstvu i prosveti, a ne tamo gde taj problem nastaje - u javnim preduzećima u koje stranačke aktiviste zapošljavaju direktori vlasnici firmi na Devičanskim ostrvima".

"Sada već ne propušta svaku priliku da ponizi nastavnike, lekare, medicinske sestre, poručujući im, sada već otvoreno, da je jedini način da žive dostojanstveno da odu iz zemlje", saopštio je DS.

Levica Srbije kritikovala je danas izjavu ministra finansija Dušana Vujovića u kojoj je, kako tvrde, poručio svima kojima se ne svidja predloženi zakon o platama u javnom sektoru da mogu da traže novu zemlju.

Za tu izjavu, o kojoj danas pišu pojedini mediji, prema nezvaničnim izvorima sa sednice Socijalno-ekonomskog saveta, lider Levice Srbije Borko Stefanović u saopštenju kaže da dodatno ponižava gradjane koji se "sa ovakvom vlašću ionako svakodnevno bore da prežive".

"Umesto što im poručuje da pronadju novu zemlju, ministar Vujović bi iz javnog sektora mogao da izbaci stranačke ljude na izmišljenim radnim mestima i one sa lažnim diplomama koji ne dolaze na posao, a primaju platu", navodi Levica Srbije.

Stefanović je poručio gradjanima da na predstojećim izborima glasaju za one koji ih neće terati iz sopstvene zemlje i koji će im omogućiti dostojanstven život i rad u Srbiji.

"Gradjani uvek imaju alternativu na izborima, a to je da glasaju za one koji se zalažu za poštovanje prava radnika, da se smanje porezi na zarade 50 odsto, kao i da se penzije vrate na nivo pre smanjivanja", navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.