Izvor: Beta, 07.Sep.2010, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema razgovora o statusu Kosova

PRIŠTINA, 7. septembra 2010. (Beta) - Šef Medjunarodne civilne kancelarije Piter Fejt izjavio je u utorak u Prištini da nema mogućnosti za nove razgovore o statusu Kosova, ali da će njegova kancelarija podržati razgovore o pitanjimaa značajnim za gradjane Kosova i Srbije.

Fejt je izjavio da je status Kosova rešen i da nema razloga za postojanje ideje o razgovorima Prištine i Beograda o statusu.

Šef MCK je, posle sastanka sa ministrom lokalne uprave Kosova, Sadrijem Feratijem podržao stav prištinskih vlasti da je rešenje za sever Kosova paket Martija Ahtisarija, odbijajući mogućnost posebnog statusa za taj deo Kosova.

Ferati je rekao da Priština i Beograd mogu da razgovaraju kao dve nezavisne i suverene države o pitanjima od interesa za gradjane.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FEJT: O STATUSU KOSOVA NEMA RAZGOVORA

Izvor: Kurir, 07.Sep.2010

PRIŠTINA - Šef Međunarodne civilne kancelarije u Prištini Piter Fejt izjavio je da ne postoje mogućnosti za pregovore Kosova i Srbije po pitanju statusa, rekavši da, međutim, podržava razgovore o pitanjima koja se odnose na interes života građana...Fejt je nakon sastanka Grupe za decentralizaciju,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.