Nema povratka u normalu u doglednoj budućnosti; Previše zemalja krenulo u pogrešnom pravcu

Izvor: B92, 13.Jul.2020, 18:54

"Nema povratka u normalu u doglednoj budućnosti"; "Previše zemalja krenulo u pogrešnom pravcu"

"Pandemija koronavirusa može se pogoršati ako se sve nacije ne budu pridržavale osnovnih mera opreza", upozorila je Svetska zdravstvena organizacija.

"Dozvolite da budem otvoren, previše zemalja je krenulo u pogrešnom pravcu, virus ostaje javni neprijatelj broj jedan", izjavio je generalni direktor SZO Tedros Adhanom Gebrejesus na virtualnom brifingu u sedištu SZO u Ženevi, preneo je Rojters.

"Ako se ne prate osnovne mere, jedini način na koji će se odvijati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pandemija jeste da će biti sve gore i gore i gore. Ali, ne mora biti tako", rekao je Tedros.

"Neće biti povratka na staru normalu u doglednoj budućnosti...Ima mnogo toga o čemu treba brinuti", istakao je on.

Ali postoji mapa puta do situacije u kojoj možemo da kontrolišemo virus i nastavimo sa svojim životima, kazao je Tedros, preneo je "Gardijan".

Međutim, biće potrebno fokusirati se na smanjenje prenosa, osnaženu zajednicu i jako državno liderstvo, dodao je on.

"To se može učiniti, to se mora učiniti", naglasio je generalni direktor SZO.

"Već sam to rekao i nastaviću da govorim. Bez obzira na to gde se zemlja nalazi na krivulji epidemije, nikada nije kasno da se preduzmu odlučne akcije", zaključio je Tedros.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

WHO: Nema povratka na staro u doglednoj budućnosti

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Jul.2020

Pandemija COVID-19 koja bjesni širom svijeta pogoršat će se ako se zemlje ne budu pridržavale zdravstvenih opreza, saopštili su iz Svjetske zdravstvene organizacije u ponedjeljak, prenosi Reuters.  “Dopustite mi da budem jasan, brojne zemlje idu ka pogrešnom pravcu, virus ostaje javni neprijatelj...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.