Nema moralni mandat da donosi sudbinske odluke za državu

Izvor: B92, 21.Nov.2019, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nema moralni mandat da donosi sudbinske odluke za državu"

Beni Ganc saopštio je večeras da optuženi premijer “nema javni, ni moralni mandat da donosi sudbinske odluke za državu Izrael”.

Beni Ganc je glavni politički rival premijera Izraela Benjamina Netanjahua.

Taj bivši komandant izraelske vojske je naveo u saopštenju da optužnica podstiče zabrinutost da će Netanjahu ”donositi odluke u svom ličnom interesu za svoje političko preživljavanje, a ne u nacionalnom interesu.”

Nakon parlamentarnih izbora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << održanih u septembru Netanjahuov konzervativni Likud i Gancov savez partija centra Plavo i belo osvojili su skoro isto broj glasova, a ni jedan nije imao dovoljnu podršku poslanika da obrazuje vladu i velika je mogućnost da će se u zemlji održati treći izbori za manje od godinu dana.

Večeras je izraelski vrhovni tužilac Avihaj Mandelblit zvanično optužio Netanjahua u nizu korupcionaških skandala.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.