Vlada imenuje nove direktore

Izvor: B92, 10.Avg.2009, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada imenuje nove direktore

Beograd -- Umesto ispunjavanja obećanja da će smanjiti državnu administraciju, Vlada Srbije otvara nove kancelarije i imenuje direktore, piše "Blic".

Prema saznanjima ovog lista, zaposleno je četvoro direktora i njihovih zamenika. Vlada koja je najavila štednju prvenstveno u svojoj administraciji postavila je direktore u telima za koja nije jasno ni čemu služe.

Tako je na osnovu uredbe iz davne 1986. godine u Srbiji v.d. direktora dobio Fond federacije za kreditiranje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bržeg razvoja privredno nedovoljno razvijenih republika i autonomnih pokrajina.

Novi direktori i njihovi najbliži saradnici imenovani su 27. jula. Međutim, pre toga na sednici Vlade održanoj 18. juna usvojene su dve odluke na osnovu kojih je osnovana još jedna kancelarija, i to Nacionalnog saveta za decentralizaciju, i dopunjena je uredba iz vremena bivše SFRJ koja se bavi razvojem republika.

Prema saznanjima "Blica", Nenad Čanak, koji je predsednik Nacionalnog saveta za decentralizaciju, insistirao je na tome da se formira i Kancelarija ovog saveta. A na osnovu novoformirane Kancelarije zaposleno je još troje funkcionera.

Na mesto zamenika direktora imenovana je Marinika Čobanu, koja je funkcionerka Lige socijaldemokrata Vojvodine, a zaposlena su i dva pomoćnika, Nebojša Vrebalov i Nataša Dragojlović.

U Fondu čiji naziv uopšte ne odgovara realnosti - Fond federacije za kreditiranje bržeg razvoja privredno nedovoljno razvijenih republika i autonomnih pokrajina imenovan je za vršioca dužnosti direktora Miroljub Pokuševski.

Iako nije jasno kojim se danas republikama ovaj fond bavi, njegov pun naziv osvanuo je u Službenom glasniku kako bi se ozvaničilo da je dobio i direktora, piše ovaj beogradski dnevnik.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada umesto da otpušta imenuje nove direktore

Izvor: Blic, 09.Avg.2009, 21:10

Vlada Srbije još nije ispunila dato obećanje da će smanjiti državnu administraciju i ukinuti višak agencija i direkcija, a već je počela da otvara nove kancelarije i imenuje direktore. Prema saznanjima „Blica", zaposleno je četvoro direktora, odnosno njihovih zamenika. Da stvar bude tragičnija,...

Nastavak na Blic...

Vlada umesto da otpušta imenuje nove direktore

Izvor: S media, 10.Avg.2009

Vlada Srbije još nije ispunila dato obećanje da će smanjiti državnu administraciju i ukinuti višak agencija i direkcija, a već je počela da otvara nove kancelarije i imenuje direktore. ..Prema saznanjima „Blica“, zaposleno je četvoro direktora, odnosno njihovih zamenika. Da stvar bude tragičnija,...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.