Nedimović: Meso i mesne prerađevine se stalno kontrolišu

Izvor: N1 televizija, 13.Dec.2016, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedimović: Meso i mesne prerađevine se stalno kontrolišu

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović izjavio je da Uprava za veterinu pri ministarstvu svakodnevno kontroliše meso i mesne prerađevine u cilju zaštite građana i sprečavanja uvoza proizvoda lošeg kvaliteta.

On, je tokom skupštinske rasprave o Izmenama i dopunama Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju, rekao i da se to radi u saradnji s drugim nadležnim organima.

Nedimović je, odgovarajući poslaniku Srpske radikalne stranke >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Miroslavu Mirčiću o kvalitetu mesa i ostalih proizvoda koji se uvoze, rekao i da je namera resornog ministarstva da promet i trgovina hrane budu potpuno bezbedni za građane.

Mirčić je rekao i da se izmene i dopune zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju zasnivaju na očekivanju da će sredstva iz IPARD fondova biti odobrena Srbiji, i da je nejasno pod kojim se uslovima odobravaju.

"Nejasno je pod kojim uslovima će biti odobravana ; i da li će domaćim poljoprivreddnicima trebati bankarske garancije ili hipoteka", pitao je Mirčić na šta je Nedimović odgovorio da se radi o bespovratnim sredstvima za čije korišćenje nije potrebno "nikakvo obezbeđenje".

Tokom skupštinske rasprave Nedimović je ukazao i da je namera ministarstva da se iz Srbije više ne izvoze jeftine sirovine već kvalitetni gotovi proizvodi.

"Ne želimo da budemo prostor s koga će se prooizvoditi a potom distribuirati jeftini proizvodi", rekao je on, najavivši niz aktivnosti u razvoju prerađivačkih kapaciteta.

Prema njegovim rečima, u prethodnih 150 dana kroz Ministarstvo poljoprivrede prošlo je 27 različitih investitora od kojih je njih 24 već počelo da deluje.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svakodnevne kontrole kvaliteta mesa i mesnih preradjevina

Izvor: Beta, 13.Dec.2016

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović izjavio je danas da Uprava za veterinu pri ministarstvu svakodnevno kontroliše meso i mesne preradjivane u cilju zaštite gradjana i sprečavanja uvoza proizvoda lošeg kvaliteta.On je tokom skupštinske rasprave o Izmenama i dopunama...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.