Nebojša Bakarec: Besramni preletači, kandidati opozicije za gradonačelnika – Levo, desno nigde moga stana

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Nov.2023, 17:53

Nebojša Bakarec: Besramni preletači, kandidati opozicije za gradonačelnika – Levo, desno nigde moga stana

Suština je u tome da su dve glavne opozicione koalicije, za svoje kandidate za gradonačelnika, postavile besramne preletače, koji su se do pre godinu, godinu i po dana zalagali za dijametralno suprotne stavove.

Dve glavne opozicione koalicije vode rat kojem se ne nazire kraj.

"Iz kafane pijan ja izlazim, nepoznate ulice nalazim, levo, desno, nigde moga stana, oj, ulice, i ti si pijana" - narodna pesma "Na kraj sela čađava mehana."

Opoziciji je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << baš loše krenulo sa kandidatima za gradonačelnike Beograda!

Levičarska stranka SSP i levičar Đilas su za gradonačelnika Beograda, kandidovali marionetu, Vladimira Obradovića.

Obradović je 15 godina bio desničar i član DSS, posle toga je bio član desničarske stranke SNP, Nenada Popovića, posle toga je bio pomoćnik ministra Nenada Popovića, u Vladi Ane Brnabić. Obradović sve to krije od javnosti!

Vladimir Obradović je do nedavno, zastupao stav da je KiM deo Srbije, bio je proruski nastrojen, protivio se sankcijama Rusiji, i smatrao je da se u Srebrenici nije dogodio genocid (to je program DSS i SNP).

Danas, Vladimir Obradović ima potpuno suprotne stavove - zalaže se za nezavisnost lažne države Kosovo, zahteva uvođenje sankcija Rusiji i smatra je da je u Srebrenici počinjen genocid.

Kako Vladimir Obradović može bilo kome da objasni svoj veleobrt u političkim stavovim a? Kako narod da veruje ovom kameleonu koji menja stav kako vetar duva?

Ekstremno desničarske, proruske stranke Dveri i Zavetnici, tj. ekstremni desničari Milica Đurđević Stamenkovski i Boško Obradović su za gradonačelnika kandidovali Ratka Ristića.

Ratko Ristić je prošle godine, u izbornoj kampanji podržavao ekstremno levičarsku, antisrpsku stranku „Moramo Zajedno“ tj. Aleksandra Jovanovića Ćutu, Biljanu Stojković, Nebojšu Zelenovića i Radomira Lazovića, i bio je kandidat ekstremne levice „Moramo Zajedno“ za najviše državne funkcije.

Danas Ristić podržava ekstremne desničare, a do juče je podržavao ekstremne levičare.

Ratko Ristić se danas navodno zalaže za KiM u okviru Srbije, navodno je proruski nastrojen i navodno smatra da se u Srebrenici nije dogodio genocid (to je program Dveri i Zavetnika).

Ratko Ristić je prošle godine imao potpuno suprotne stavove - zalagao se za nezavisnost lažne države Kosovo, tražio je sankcije Rusiji i smatrao je da je u Srebrenici počinjen genocid. Kako Ratko Ristić može bilo kome da objasni svoj veleobrt u političkim stavovima? Kako narod da veruje ovom kameleonu koji menja stav kako vetar duva?

Desničarska koalicija „Dveri Zavetnici“ i levičarska Đilasova koalicija, komotno mogu opet da zamene kandidate za gradonačelnika, narodu bi to bilo svejedno.

Kako da narod veruje ovim lažnim koalicijama i strankama levice i desnice? Kako da narod glasa za kameleone Vladimira Obradovića i Ratka Ristića?

Ovako je bilo 2022. godine.

Ratko Ristić je bio član republičke Revizione komisije, koju imenuje Vlada Srbije. On je svojim potpisima podržao i izdavanje građevinskih dozvola za male hideoelektrane, uključujući i onu na Staroj Planini.

Potom je on zajedno sa Ćutom Jovanovićem, protestovao protiv tih istih mini-hidroelektrana, koje je odobravao. Vrhunsko licemerje i kameleonstvo. Da je to tako, u februaru prošle godine je potvrdila predsednica Vlade, Ana Brnabić koja je izjavila o Ristiću sledeće: „Tako je, kao član republičke Revizione komisije, potpisom podržao i izdavanje građevinskih dozvola za male hideoelektrane, uključujući i na Staroj Planini, protiv kojih je onda protestovao. Kredibilan partner, bez sumnje.“

Tada su Šolakovi mediji TVN1 i TV NovaS, davali ogroman prostor Ratku Ristiću i izveštavali o njegovoj podršci levičarskoj koaliciji „Moramo Zajedno“.

Na primer, TVN1 je 22.2.2022. objavila sledeće:

"Profesor Šumarskog fakulteta Ratko Ristić uz mnoge javne ličnosti potpisom je podržao listu "Moramo", ali je jedino na njegov potpis lično reagovala premijerka Ana Brnabić.

Ristić kaže da je tačno da je u okviru Republičke revizione komisije, glasao za usvajanje idejnih projekata za neke MHE jer je, kako ističe, bio „duboko uveren da je to ekološki opravdano i energetski dobro za zemlju, da je to element zelene agende.

TV NovaS  je 18.2.2022. na svom sajtu objavila tekst pod naslovom: „Ristić podržao „Moramo“, Brnabić ga napala, a on poručio: Neka se bavi sobom“, u kome stoji: „Ratko Ristić juče je svojim potpisom podržao izbornu listu koalicije „Moramo“ navodeći da je za njega to potpuno prirodno“.

Sam Ratko Ristić je 17.2.2022.  izjavio: „Ja sam danas došao da podržim koaliciju ‘Moramo’ u kojoj je i ‘Ekološki ustanak’ koji predvodi Aleksandar Jovanović Ćuta, koga ja lično prepoznajem kao jednog od najiskrenijih i najposvećenijih ekoloških aktivista u Srbiji sa kojima sam dosta sarađivao u proteklih nekoliko godina i za mene je potpuno prirodno da ih podržim na ovim predstojećim izborima."

Pre godinu dana Ratko Ristić je voleo Ćutu, a danas voli Boška i Milicu!?! 

Ko je Vladimir Obradović, Đilasov kandidat za gradonačelnika Beograda?

Prošle godine Đilas je kao kandidata za gradonačelnika Beograda, poturio Vladetu Jankovića (82).

Janković je bio samo figura, Đilasova marioneta, da se Vlasi ne dosete. Niko nije ozbiljno shvatao Jankovićevu kandidaturu za gradonačelnika, pa je unapred dobio utešno mesto poslanika.

Sada je Đilas našao dvostruko mlađu marionetu, izvesnog Vladimira Obradovića, za koga niko živi nije čuo. Istina, Obradović je i poslanik i gradski odbornik Đilasove stranke SSP, ali je i pored toga malo poznat. Kao i Vladeta Janković, i Obradović se u posao gradonačelnika ne razume uopšte. Čovek nema pojma kako funkcioniše grad Beograd.

Vladimir Obradović je 15 godina bio član desničarskog DSS (od 1999. do 2014.). Tu činjenicu krije. Obradovića se sećam iz izborne kampanje 2004. kada sam ga upoznao u Rakovici gde je živeo, i gde živi i danas, koliko znam.

Vlada Obradović je tada bio kandidat DSS za odbornika u opštini Rakovica. Bio je na 47. mestu liste. Kasnije je postao član Ekonomskog saveta DSS, tamo negde od 2010. godine. Taj Savet je vodio Nenad Popović. Posle kolapsa DSS 2014. godine, Vladimir Obradović je postao član desničarske stranke SNP, Nenada Popovića.

Obradović ovo krije. Kada je Popović postao ministar 2017. godine, Obradović je prvo bio savetnik ministra Popovića (od 2018.), a kasnije i pomoćnik ministra.

Obradović ovo krije. Obradović je krajem 2021. preleteo u levičarsku stranku Dragana Đilasa, SSP i potom postao narodni poslanik i gradski odbornik Đilasove stranke SSP. Obradović je dužan da objasni kako je za godinu dana uspeo da zastupa dva potpuno nespojiva, suprotna politička stava – jedan čvrsto desni, proruski politički stav, a potom ekstremno levi politički stav, antiruski i antisrpski?

Kada znamo kako desnica slabo stoji u Beogradu, znamo da su Dveri i Zavetnici, samo reda radi postavili svog kandidata za gradonačelnika. Prošli put su imali dva kandidata kojih se niko ne seća, a sada imaju jednog kandidata koji će već 18. decembra pasti u zaborav.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.