Ne znam kako funkcioniše Tanjug, ali funkcioniše zakonito

Izvor: N1 televizija, 12.Okt.2016, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne znam kako funkcioniše Tanjug, ali funkcioniše zakonito

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je večeras u Nišu da Novinska agencija Tanjug, koja je ugašena 31. oktobra prošle godine, funkcioniše "na način na koji je to moguće u skladu sa zakonom".

"Ne mogu da Vam kažem da li je to agencija, kako je registrovana i na koji način funkcioniše, ali funkcioniše", rekao je Vulin kao odgovor na pitanje novinara kako Tanjug i dalje radi kada je primenom Zakona o javnom informisanju >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i medijima prestao da postoji 31. oktobra prošle godine.

Vulin nije mogao da odgovori ni na pitanje da li Tanjug sada funkcioniše kao privatna ili državna firma, ili akcionarsko društvo.

"Ne znam, to zna Ministarstvo kulture i informisanja. Oni su po zakonu zaduženi za to", kazao je Vulin.

On je rekao da je njemu drago da Tanjug radi i postoji.

"Siguran sam da je svim kolegama novinarima takodje veoma drago što Tanjug postoji. Siguran sam da niko od vas ne želi da nijedan novinar Tanjuga ostane bez posla", rekao je Vulin.

On je večeras u Oficirskom domu prisustvovao otvaranju Tanjugove izložbe fotografija posvećene migrantskoj krizi, koju je otvorio ambasador Kraljevine Norveške u Srbiji Arne Sanes Bjrondstad.

Ambasador Norveške tom prilikom je rekao da je uspeh Tanjuga što i dalje postoji, jer to pokazuje njegovu vitalnost.

Izvor: N1/Tanjug

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.