Ne želimo da nama vladaju lopovi

Izvor: B92, 22.Dec.2018, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne želimo da nama vladaju lopovi"

Bukurešt -- Antivladinim protestom i pozivima na veću demokratiju Rumuni su danas u Bukureštu obeležili 29. godišnjicu antikomunističke pobune.

Takođe održan je marš povodom sećanja na žrtve revolucije kojom je zbačen bivši komunistički lider Nikolaje Čaušesku.

Demonstranti su se okupili ispred zgrade vlade u Bukureštu i sa svećama i rumunskim zastavama prošetali do Trga revolucije odakle je Čaušesku pobegao na današnji dan 1989. godine helikopterom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dok su građani tražili njegovu ostavku.

"Ne želimo da nama vladaju lopovi!", uzvikivali su demonstranti tražeći da rumunska socijaldemokratska vlada odustane od plana o amnestiji osuđenih za korupciju.

"Ljudi su umrli 1989. godine zato sto su želeli da Rumunija bude slobodna... Ne želimo da se vratimo u te dane", rekla je jedna od učesnica protesta Oana Solomon rekla je za AP.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protestni marš Rumuna na godišnjicu pobune

Izvor: RTS, 22.Dec.2018

Antivladinim protestom i pozivima na veću demokratiju Rumuni su u Bukureštu obeležili 29. godišnjicu antikomunističke pobune. . Takođe održan je marš povodom sećanja na žrtve revolucije kojom je zbačen bivši komunistički...

Nastavak na RTS...

Libanci protestovali zbog političke i ekonomske krize

Izvor: Beta, 23.Dec.2018, 15:58

Stotine Libanaca protestovale su danas u Bejrutu zbog pogoršanja ekonomske situacije dok traje kriza oko formiranja nove vlade.Demonstranti su prošetali do zgrade vlade u centru grada i nosili transparente sa zahtevima za okončanjem krize i iskorenjivanjem korupcije."Narod želi da obori režim",...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.