Protestni marš Rumuna na godišnjicu pobune

Izvor: RTS, 22.Dec.2018, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protestni marš Rumuna na godišnjicu pobune

Antivladinim protestom i pozivima na veću demokratiju Rumuni su u Bukureštu obeležili 29. godišnjicu antikomunističke pobune.
Takođe održan je marš povodom sećanja na žrtve revolucije kojom je zbačen bivši komunistički lider Nikolaje Čaušesku.

Demonstranti su se okupili ispred zgrade vlade u Bukureštu i sa svećama i rumunskim zastavama prošetali do Trga revolucije odakle je Čaušesku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pobegao na današnji dan 1989. godine helikopterom dok su građani tražili njegovu ostavku.
"Ne želimo da nama vladaju lopovi!", uzvikivali su demonstranti tražeći da rumunska socijaldemokratska vlada odustane od plana o amnestiji osuđenih za korupciju.
"Ljudi su umrli 1989. godine zato sto su želeli da Rumunija bude slobodna... Ne želimo da se vratimo u te dane", rekla je jedna od učesnica protesta Oana Solomon za AP.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Protestni marš Rumuna: Ne želimo da nama vladaju lopovi!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Dec.2018

Antivladinim protestom i pozivima na veću demokratiju Rumuni su danas u Bukureštu obeležili 29. godišnjicu antikomunističke pobune...Takođe održan je marš povodom sećanja na žrtve revolucije kojom je zbačen bivši komunistički lider Nikolaje Čaušesku...Demonstranti su se okupili ispred...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.