Ne trošite vodu bez potrebe

Izvor: B92, 25.Jun.2017, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne trošite vodu bez potrebe"

JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija“ apeluje na građane Beograda da smanji nenamensko trošenje vode.

Tokom proteklih nekoliko dana sa povećanjem dnevnih temperatura vazduha, JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” stalnim merenjima na vodovodnim distributivnim sistemima registrovalo je značajno povećanje potrošnje vode, posebno u rudnim delovima prestonice, navodi se u saopštenju koje je medijima prosleđeno iz Beoinfo.

Direktor JKP „Beogradski vodovod >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i kanalizacija” Dragan Đorđević je istakao da je ta potrošnja posebno visoka u podavalskim naseljima Pinosava, Beli Potok i Zuce, što ukazuje na nenamensko trošenje vode.

On je ukazao da je to preduzeće blagovremeno obavilo sve neophodne pripremne radove kako bi se spremno dočekao letnji period, kao i da je maksimalnim angažovanjem svih svojih kapaciteta obezbeđena dovoljna količina vode za sve korisnike u Beogradu.

“Ako se izuzmu pojedina podavalska naselja, nema poremećaja u potrošnji vode, zbog čega apelujemo na sugrađane u tim delovima grada da troše namenski vodu. Pre svega da smanje aktivnosti na navodnjavanju poljoprivrednih i zelenih površina, polivanju i hlađenju pločnika i pranju vozila“, istakao je Đorđević za Beoinfo.

On je rekao da će BVK, ako budu prinuđeni pristupiti preusmeravanju vode po određenim delovima na po 12 sati, posebno kada je reč o naselju Zuce, kako bi vodom bili obezbeđeni i oni sugrađani koji se nalaze u neravnopravnom položaju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ako živite u podavalskim naseljima, štedite vodu!

Izvor: Mondo, 25.Jun.2017

Zbog povećane potrošnje vode koja je zabeležena u poslednjih nekoliko dana u rubnim delovima Beograda, "Beogradski vodovod i kanalizacija" apeluje na potrošače iz podavalskih naselja da štede vodu, ili će biti prinuđeni na restrikcije...Foto: MONDO, Lana Stošić..Direktor preduzeća "Beogradski...

Nastavak na Mondo...

Vodovod apeluje na građane: Koristite vodu namenski, prevelika potrošnja u podavalskim naseljima

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2017

Direktor JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" Dragan Ðorđević ukazao je na nenamensko trošenje vode..Javno komunalno preduzeće "Beogradski vodovod i kanalizacija" registrovalo je proteklih nekoliko dana da je, sa porastom dnevnih temperatura, došlo do povećanja potrošnje vode, posebno u rubnim...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.