Ne treba politizovati incident u Goraždevcu

Izvor: B92, 09.Dec.2015, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne treba politizovati incident u Goraždevcu"

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji osudio je, tokom posete Goraždevcu, incident koji se u tom mestu kod Peći dogodio u ponedeljak.

On je zatražio da se slučaj ne politizuje.

Na srpske kuće u selu Goraždevac kod Peći nepoznate osobe su tokom noći izvršile više oružanih napada, u kojima niko nije povrijeđen, ali je pričinjena znatna materijalna šteta.

Takođe uništen je i spomenik žrtvama NATO bombardovanja i pre 12 godina ubijenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << deci dok su se kupala na Bistrici. Sličan incidet u Goraždevcu desio se i letos.

"Radi se o kriminalnom aktu. Međutim slučaj ne treba politizovati. Treba sačekati da organi reda kažu svoju reč", kazao je Veselji, a prenosi prištinska agencija Kosovapress.Direktor Regionalne policije u Peći Šaban Šalja, koji je bio u pratnji predsednika Skupštine, rekao je da policija intenzivno radi na rasvetljavanju tog događaja.

Goraždevac je posetio i član predsedništva Skupštine Kosova iz Srpske liste, Slobodan Petrović.

Incident u Goraždevcu su osudili predsednica Kosova Atifete Jahjaga, Vlada Kosova i premijer Isa Mustafa, sve parlamentarne i druge stranke na Kosovu, koje su zatražile od nadležnih da preduzmu sve mere kako bi se razjasnile okolnosti incidenta i izvršioci izveli pred lice pravde.
Pogledaj vesti o: Incident,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.