Navijači krenuli ka ambasadi Turske!

Izvor: Mondo, 22.Nov.2014, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navijači krenuli ka ambasadi Turske!

Nekoliko stotina građana i navijača okupilo se večeras kod zgrade ambasade Turske u Beogradu kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog ubistva navijača Marka Ivkovića u Istanbulu.

Kako je javio reporter MONDA, kordon policije koji je obezbeđivao skup nije dozvolio navijačima da se približe zgradi ambasade, pa su se okupili na oko 20 metara udaljenosti.

Navijači i građani su došli u Krunsku ulicu oko 18.40, odmah nakon što je završena molitva za pokoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << duše u Crkvi Svetog Marka.

Navijači su pevali i palaili baklje, a incidenata nije bilo.

Navijači ispred ambasade Turske skandiraju ime Marka Ivkovića, ubijenog sinoć u Istanbulu

A video posted by MONDO (@mondoportal) on Nov 11, 2014 at 10:23am PST

Okupljeni su upalili tri baklje i za svog pokojnog druga Marka otpevali: "I na nebu tom, na koje idem ja, sija Zvezda crvena", "Tamo daleko", "Oj Kosovo, Kosovo"...

Foto: MONDO, Aleksandra Petrovski

Skup se završio nešto posle 19 časova, a okupljeni su pozvani da u ponedeljak u 15 sati dođu na Novo Groblje i odaju poslednji pozdrav stradalom drugu.

Pre nego što su se uputili ka ambasadi, navijači i građani odali su oko 18 sati poštu stradalom Ivkoviću u Crkvi Svetog Marka.

Molitvi je prisustvovalo više stotina građana.

Ivković je ubijen nožem u sukobu navijača Crvene zvezde i Galatasaraja ispred dvorane Abdi Ipekči uoči meča dva tima u Evroligi.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protestna šetnja do Ambasade Turske

Izvor: B92, 22.Nov.2014

Više stotina ljudi krenulo je ka Ambasadi Turske u znak protesta zbog ubistva navijača Crvene zvezde u Istanbulu...Oni su se prethodno okupili ispred Crkve Svetog Marka kako bi odali počast Marku Ivkoviću, 25-godišnjem navijaču beogradskog kluba...Okupljeni su posle molitve krenuli ka Ambasadi...

Nastavak na B92...

"Delije" krenule ka turskoj ambasadi, zaustavila ih policija

Izvor: Vesti-online.com, 22.Nov.2014

Kordon policije zaustavio je večeras navijače Crvene zvezde na oko 30 metara od Ambasade Turske u Beogradu, gde su se uputili kako bi protestovali zbog ubistva Marka Ivkovića u Istanbulu. Prema proceni policajaca koji su bili na licu mesta, ka turskoj ambasadi krenulo je između 800 i 1.000 navijača....

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.