Baklje i navijačke pesme ispred ambasade Turske!

Izvor: Mondo, 22.Nov.2014, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baklje i navijačke pesme ispred ambasade Turske!

Nekoliko stotina navijača i građana okupilo se večeras kod zgrade ambasade Turske u Beogradu gde su izrazili nezadovoljstvo zbog ubistva Marka Ivkovića u Istanbulu.

Kako je javio reporter MONDA, kordon policije koji je obezbeđivao skup nije dozvolio navijačima da se približe zgradi ambasade, pa su se okupili na oko 20 metara udaljenosti.

Foto: MONDO, Aleksandra Petrovski

Navijači i građani su došli u Krunsku ulicu oko 18.40, odmah nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << što je završena molitva za pokoj duše ubijenog navijača u Crkvi Svetog Marka.

Ispred ambasade Turske navijači su bili oko pola sata. Nije bilo nikakvih incidenata.

Okupljeni su upalili tri baklje i za svog pokojnog druga Marka otpevali: "I na nebu tom, na koje idem ja, sija Zvezda crvena", "Tamo daleko", "Oj Kosovo, Kosovo"...

Foto: MONDO, Aleksandra Petrovski

Skup se završio nešto posle 19 časova, a okupljeni su pozvani da u ponedeljak u 15 sati dođu na Novo Groblje i odaju poslednji pozdrav stradalom drugu.

Pre nego što su se uputili ka ambasadi, navijači i građani odali su oko 18 sati poštu stradalom Ivkoviću u Crkvi Svetog Marka.

Molitvi je prisustvovalo više stotina građana.

Ivković je ubijen nožem u sukobu navijača Crvene zvezde i Galatasaraja ispred dvorane Abdi Ipekči uoči meča dva tima u Evroligi.

Njegovo telo je večeras prebačeno iz Istanbula u Srbiju, a sahrana će biti održana u ponedeljak u 15 sati na Bežanijskom groblju.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.