Navijač priznao krivicu, godinu i po zatvora

Izvor: Mondo, 14.Sep.2017, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navijač priznao krivicu, godinu i po zatvora

Jedan od vođa Patizanove navijačke grupe Alkatraz Damjan Šobić (34), osuđen je na godinu i po dana zatvora, zbog nedozvoljenog držanja i nošenja pištolja, a na osnovu sporazuma koji je zaljučio sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Viši sud u Beogradu prihvatio je ovaj sporazum još 6. jula.

Pored zatvorske kazne, Šobiću je izrečena i mera bezbednosti oduzimanja vatrenog oružja zbog krivičnog dela nedozvoljena >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih sredstava, precizirala je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

Kazna: Vazura plaća 400.000 zbog nošenja pištolja

Ovo krivično delo od 1. juna spada u nadležnost višeg tužilaštva, odnosno suda, jer su zatvorske kazne povećane, pa je tako i Šobić je pristao na prilično visoku kaznu za ovo delo.

On je bio uhapšen u Venizelosovoj ulici u Beogradu kada ga je zaustavila patrola interventne jedinice policije i tokom pretresa kod pronašla oružje bez dozvole.

Mediji su ranije preneli da je Šobić od ranije poznat policiji.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Vođa "Alkatraza" priznao krivicu za 18 meseci zatvora zbog pištolja

Izvor: RTS, 14.Sep.2017

Jedan od vođa Patizanove navijačke grupe "Alkatraz" Damjan Šobić (34), osuđen je na godinu i po dana zatvora, zbog nedozvoljenog držanja i nošenja pištolja, a na osnovu sporazuma koji je zaljučio sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.