Navaljni je ubijen? Sve je gotovo u par sekundi

Izvor: B92, 21.Feb.2024, 09:30

Navaljni je ubijen? "Sve je gotovo u par sekundi"

Izvor iz zatvora u kom je prošlog petka proglašen mrtvim ruski opozicionar Aleksej Navaljni tvrdi da je Navaljni "verovatno ubijen samo jednim udarcem u srce".

Kako je naveo izvor, to je tehnika koju je koristio KGB.

Dejli mejl je preneo navode Vladimira Osečkina, ruskog disidenta i borca za ljudska prava, koji smatra da modrice pronađene na telu Navaljnog odgovaraju posledicama metode pogubljenja "jednim udarcem".

"To je stara metoda specijalnih odeljenja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << KGB. Oni obučavaju operativce da čoveka ubiju jednim udarcem u srce, u središnji deo tela. To je žig KGB", kazao je Osečkim.

Kako navodi Dejli mejl, Osečkin osnivač organizacije "Gulagu.ne"t koja prikuplja svedočanstva zatvorenika i zaposlenih u ozloglašenim ruskim zatvorima.

On je ovu informaciju dobio od osobe koja je zaposlena u zatvoru gde je bio smešten Navaljni.

Osečkin tvrdi da su ruske vlasti mogle da ubiju Navaljnog kako su želele, ali da nisu želeli da "ostave trag u telu koji bi direktno vodio do Putina".

Dodao je da je Navaljni bio nateran da pre smrti provodi između dva i po i četiri sata u samici na otvorenom gde je temperatura padala do minus 27 stepeni.

"Mislim da su prvo uništili telo držeći ga na hladnoći dugo vremena i usporavajući njegovu cirkulaciju krvi na minimum. A onda postaje veoma lako da ubijete nekoga, u roku od par sekundi, ukoliko operativac ima nekog iskustva sa tim" rekao je Osečkin misleći na tehniku "jednog udarca" koja ne ostavlja nikakve naznake o uzroku smrti.

Kancelarija Federalne kazneno-popravne službe Rusije za Jamalo-Nenecki autonomni okrug saopštila je da se Navaljni osećao loše posle šetnje u kaznenoj koloniji Polarni vuk i izgubio svest, nakon čega je preminuo posle neuspešne reanimacije, kao i da se istražuje tačan uzork smrti.

Podsetimo, najglasniji kritičar Kremlja Aleksej Navaljni je po dolasku na aerodrom Šeremetjevo u Moskvi, 17. januara 2021. godine, priveden.

Takođe, podsetimo, Navaljni je pre hapšenja boravio u Nemačkoj, gde je prebačen u avgustu, pošto mu je naglo pozlilo tokom leta avionom u Sibiru. Laboratorije u zapadnoj Evropi zaključile su da je Navaljni otrovan nervnim agensom iz porodice novičoka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

“Navaljni je ubijen udarcem u srce, to je stari KGB metod”: Nove teorije o smrti ruskog opozicionara

Izvor: Luftika.rs, 21.Feb.2024

“Aleksej Navaljni je najverovatnije ubijen jednim udarcem u predelu srca, to je tehnika koju koristi KGB”, navodno je rekao izvor iz zatvora u kojem je ruski opozicionar pronađen mrtav.. Modrice koje su pronađene na telu Navaljnog navodno odgovaraju metodi “egzekcije jednim udarcem”, tvrdi...

Nastavak na Luftika.rs...

Ruski aktivista: Modrice na telu Navaljnog ukazuju da je možda ubijen KGB metodom

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Feb.2024

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni verovatno je ubijen udarcem šakom u srce, što je tehnika za koju su se nekada obučavali operativci KGB-a, a pre toga je satima bio izložen ledenim uslovima, piše N1 Zagreb.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.