Izvor: B92, 28.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljeno novo suđenje Viteškiću

Osijek -- U Županijskom sudu u Osijeku nastavljeno novo suđenje Enesu Viteškiću za ratni zločin.

Viteškić je optužen za ratni zločin protiv srpskih civila u Paulin Dvoru 1991. Vrhovni sud Hrvatske u junu prošle godine ukinuo je nepravosnažnu oslobađajuću presudu Viteškiću i suđenje vratio na početak, dok je prvooptuženom Nikoli Ivankoviću kaznu preinačio sa 12 na 15 godina zatvora.

Prema rečima županijskog sudije Zvonka Vekića, juče je saslušano >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << devet, a danas osam svedoka. Do kraja postupka, koji treba da bude završen u decembru, trebalo bi da bude saslušano oko 60 svedoka. Vekić je hrvatskim medijima potvrdio da su i juče i danas svi svedoci ponovili izjave date u prošlom suđenju, odnosno da niko nije teretio Viteškića za zločin nad civilima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.