Nastavljeno novo suđenje Viteškiću

U Županijskom sudu u Osijeku nastavljeno novo suđenje Enesu Viteškiću za ratni zločin.

Izvor: B92

Utorak, 28.11.2006.

19:24

Default images

Viteškić je optužen za ratni zločin protiv srpskih civila u Paulin Dvoru 1991. Vrhovni sud Hrvatske u junu prošle godine ukinuo je nepravosnažnu oslobađajuću presudu Viteškiću i suđenje vratio na početak, dok je prvooptuženom Nikoli Ivankoviću kaznu preinačio sa 12 na 15 godina zatvora.

Prema rečima županijskog sudije Zvonka Vekića, juče je saslušano devet, a danas osam svedoka. Do kraja postupka, koji treba da bude završen u decembru, trebalo bi da bude saslušano oko 60 svedoka. Vekić je hrvatskim medijima potvrdio da su i juče i danas svi svedoci ponovili izjave date u prošlom suđenju, odnosno da niko nije teretio Viteškića za zločin nad civilima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: