Nastavljeni protesti u Hongkongu, okupljanje prosvetnih radnika

Izvor: Beta, 17.Avg.2019, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljeni protesti u Hongkongu, okupljanje prosvetnih radnika

Nekoliko hiljada prosvetnih radnika okupilo se danas u Hongkongu gde su prošetali do zvanične rezidencije lokalnih vlasti kako bi podržali prodemokratske proteste započete početkom juna.Demonstranti nose plakate sa natpisom "Zaštite buduće generacije" kao i kišobrane. Zbog tog skupa je blokiran saobraćaj u delu Hongkonga. Prosvetni radnici su na metalnoj ogradi zgrade lokalnih vlasti okačili bele trake kao znak podrške prodemokratskim protestima.Na skupu je rečeno da šefica hongkonških vlasti Keri Lam treba da odgovori na zahteve demonstranta i da policija ne sme da koristi nasilje kako bi rasterala proteste.Za sutra je takodje najavljen protest.Protesti su počeli u junu, zbog u medjuvremenu suspendovanog predloga zakona o ekstradiciji koji predvidja izručenje osumnjičenih Pekingu. Protivnici tog zakona navode da on predstavlja pretnju slobodama Hongkonga, garantovanim u narednih 50 godina od 1997. kada je Velika Britanija predala tu teritoriji Kini.Demonstranti traže ostavku Keri Lam i istragu o tome da li je policija koristila prekomernu silu u suzbijanju protesta.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Sukobi u Melburnu zbog Hongkonga, intervenisala policija

Izvor: Večernje novosti, 17.Avg.2019

Policija je saopštila da je ispitala dvojicu muškaraca zbog "nezakonitog napada", nakon što je došlo do guranja i koškanja MELBURN - Policija u Melburnu objavila je danas upozorenje nakon što su manji sukobi izbili između pristalica i protivnika protestnog pokreta u Hongkongu,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.