Nastavlja se suđenje zbog ubistva Ane Volš: Tu su i novi dokazi?

Izvor: B92, 02.Nov.2023, 10:01

Nastavlja se suđenje zbog ubistva Ane Volš: Tu su i novi dokazi?

Suđenje Brajanu Volšu (48), koji je optužen da je u novogodišnjoj noći ubio suprugu, Anu Volš (39), rodom iz Beograda biće održano danas.

Kako se navodi, očekuje se da tokom današnjeg suđenja budu predstavljeni i novi dokazi koji su poslati na veštačenje, a u pitanju su rezultati DNK analize.

Podsećanja radi, Brajan Volš uhapšen je 8. januara zbog ometanja istrage, a kasnije je optužen, i za ubistvo supruge. On se sumnjiči da je suprugu ubio u podrumu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njihove kuće u gradu Kohasetu u Masačusetsu u SAD, potom njeno telo raskomadao i delove odneo na deponiju u kojoj se spaljuje smeće, kako njeni ostaci nikada ne bi bili pronađeni.Podsetimo, nestanak Ane Volš prijavio je njen poslodavac iz Vašingtona, pošto se posle novogodišnjih praznika nije vratila na posao, a suprug mu je rekao da je otputovala u noći između 1. i 2. januara.

Na prvom ročištu Volš je izjavio da nije kriv, a sudija mu je odredio pritvor, bez mogućnosti kaucije. Međutim, dokazi su protiv njega prikupljeni u 10 kesa, i to u kontejnerima u blizini kuće njegove majke, a jedan od ključnih dokaza je internet pretraga Braja Volša gde se vidi da je pretraživao "kako se rešiti tela".

"Među dokazima su i ogrlica koju je Ana nosila, Prada torbica, potvrda o vakcinaciji protiv kovida na njego ime, kao i drugi predmeti koji sadrže Anin i Brajanov DNK trag", navode oni.

Prethodno suđenje Brajanu Volšu koje je bilo u avgustu odloženo je jer u sud nisu stigli rezultati DNK analize. Inače, Volš sve vreme negira da je ubio suprugu Anu, a njena mjka Milanka koja živi u Beogradu ranije je za Kurir govorila "da ona ne veruje da je Brajan naudio njenoj ćerki, te da se ona i dalje nada da le se Ana pojaviti".

Na ranijim ročištima otkriveno je da je Ana imala ljubavnu aferu sa prijateljem iz Vašingtona, gde je radila. Takođe, saznalo se i da je majka Brajana Volša u decembru, malo pre Aninog ubistva, angažovao privatnog detektiva da je prati.

Policija je u kući Ane i Brajana, u podrumu pronašla tragove Anine krvi, a na deponijama na kojima je snimljen njen suprug, delove njenih ličnih stvari.

Svedočenje bebisiterke ključno

Takođe, svedočenje devojke koja je za ovaj bračni par radila kao bebisiterka bio je ključno za istragu.

"U danima nakon nestanka Beograđanke bebisiterka je čuvala njihovo troje dece i tada je primetila da je Brajan promenio sve tepihe u prizemlju njihove kuće, kao i kantu za smeće, a takođe je promenio bravu na vratima podruma", podsetili su američki mediji.

Takođe, u danu kada je Ana Volš ubijena, Volš je bebisiterki rekao da će on i Ana, otići na kasni branč, ali je potom rekao da su promenili planove i da je Ana morala da se vrati u Vašington.

- Policija i tužilaštvo su potom rekonstruisali Anine poslednje sate života i ubrzo je postalo jasno da ona nije izašla iz kuće. Signal njenog mobilnog telefona poslednji put je bio u blizini kuće. S druge strane, Volš koji je u to vreme bio u kućnom pritvoru zbog prevare sa vrednim slikama, tvrdio je da je vodio decu u školu, a kamere su ga snimile kako za gotovinu kupuje veliku količinu sredstava za čišćenje, krpe i kofere - podsetili su mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.