Nastavlja se rešavanje problema u Orlovskom naselju: JKP Gradska čistoća brine o svim građanima Beograda (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Okt.2021, 20:58

Nastavlja se rešavanje problema u Orlovskom naselju: JKP "Gradska čistoća" brine o svim građanima Beograda (FOTO/VIDEO)

Meštani Orlovskog naselja, nakon razgovora sa nadležnim, nadaju se da će pregovori biti uspešni i da će se uraditi ono što su se dogovorili.

Direktor  JKP "Gradska čistoća" Marko Popadić i predsednik Gradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić posetili su najstarije romsko naselje u Beogradu - Orlovsko naselje, u kojem živi skoro 1.000 stanovnika i razgovarali sa meštanima o problemima sa kojim se susreću, kao i o potencijalnim rešenjima kako bi se u što većoj meri >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poboljšao kvalitet i standard života.

Stanovnici ovog naselja i predstavnici JKP "Gradska čistoća" razgovarali su o komunalnim problemima koje su u nadležnosti JKP "Gradske čistoće", kao i o onima koje su u nadležnosti GO Zvezdara, ali i o onima koji su nadležnosti drugih institucija Grada Beograda, koje mogu preko gradske opštine da se reše na najbolji i najefikasniji način kako bi se omogućio lakši život i funkcionisanje svih meštana u ovom romskom naselju.

- Poboljšaćemo održavanje javnih površina ovde u naselju, tako što ćemo imati jednog čistača koji će svaki dan boraviti ovde i čistiti ovo naselje. Takođe, pojačaćemo pranje ulica, zamenićemo sudove za odlaganje komunalnog otpada i ovi sastanci će u narednom periodu postati stalni. Na njima ćemo razgovarati o onome šta je do sada urađeno i šta se u narednom periodu može uraditi kako bi poboljšali kvalitet života naših sugrađana koji žive u ovom delu Beograda - navodi direktor JKP "Gradska čistoća" Marko Popadić i dodaje da će se nastaviti dobra saradnja kakvu su i imali u prethodnom periodu sa svim stanovnicima ovog naselja.

Predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić istakao je da je Orlovsko naselje u Mirijevu jedno od najvećih i najstarijih romskih naselja Beograda, a današnji obilazak meštana i razgovor sa njima je samo potvrda svim meštanima da o njihovim potrebama i problemima grad brine jednako kao i o problemima kojima se gradske vlasti bave i na drugim opštinama i delovima Beograda.

- Mislim da je ovakav vid razgovara sa građanima zapravo najbolji put ka rešavanju problema kojih definitvno u ovom delu naše opštine ima na pretek i sa sfere komunalne problematike. Zato je važno da ovako kroz razgovor i i argumente, rešavamo probleme jedan po jedan. Ovde je najveći problem nedostatak kanalizacione mreže, pa je dogovor da probleme rešavamo po prioritetima- ističe predsednik opštine Jeremić i dodaje:

- Za ove druge probleme koji se daju rešiti uz malo dobro volje i angažovanosti svih nas, koji mogu da doprinesu da prvenstveno komunalni red bude na potrebnom nivou, ćemo rešavati u narednom periodu upravo ovako, zajedno sa građanima, jer samo zajednički uz razgovor možemo da dođemo do rešenja. Ovo je dobar primer kako treba da funkcioniše lokalna samouprava i komunalni sistem u Beogradu - objasnio je predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.