Nastavak susreta Vučić-Vals, dogovorena saradnja u oblasti javno-privatnog partnerstava

Izvor: Blic, 22.Jul.2014, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak susreta Vučić-Vals, dogovorena saradnja u oblasti javno-privatnog partnerstava

Predstavnici Komisije za javno privatno partnerstvo Srbije i Francuske održali su danas sastanak u Beogradu, koji predstavlja nastavak susreta srpskog i francuskog premijera Aleksandra Vučića i Manuela Valsa, započetih pre nekoliko nedelja o razvoju i promovisanju javno privatnih partnerstava i koncesija.

Šef za javne nabavke Agencije za tehničku saradnju pri Ministarstvu finansija Fransucke Žan-Filip Nadal izjavio je nakon sastanka da je sa predstavnicima iz Srbije uspešno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << završen razgovor na kome su sagledane sve potrebe Srbije u ovoj oblasti.

"Dotakli smo pitanja jačanja kapaciteta i stručne podrške projektima u cilju bliže saradnje", rekao je Nadal.

Predsednik Komisije za javno privanto partnerstvo Vlade Srbije Dragan Stevanović izjavio je da je sastanak nastavak posete koju je premijer Vučić započeo pre nekoliko nedelja sa francuskim kolegom.

- Model javnog i privatnog partnerstva u Srbiji je u povoju, zasniva se na zakonu koji je donet krajem 2011, za razliku od Francuske koja ovaj model primenjuje 200 godina - rekao je Stevanović.

On je dodao da su iskustva Francuske Srbiji neophodna i istakao da je na sastanku zaključeno da je srpski zakonodavni okvir u ovoj oblasti kompatibilan sa francuskim.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nastavak susreta Vučić-Vals

Izvor: Studio B, 22.Jul.2014

Predstavnici Komisije za javno privatno partnerstvo Srbije i Francuske održali su danas sastanak u Beogradu o razvoju i promovisanju javno privatnih partnerstava i koncesija...Današnji sastanak je  nastavak susreta srpskog i francuskog premijera Aleksandra Vučića i Manuela Valsa, započetih pre...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.