Nastavak protesta - blokirano sve u Banjaluci

Izvor: B92, 12.Jun.2018, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak protesta - blokirano sve u Banjaluci

Nekoliko stotina vozača nezadovoljnih cenom goriva u 17 časova blokiralo je Prijedorsku petlju, tj. magistralni put Banjaluka-Prijedor.

Na Prijedorskoj petlji bili su prisutni i policajci, a propuštena su tri vozila Hitne pomoći.

Treći dan zaredom vozači u Banjaluci blokiraju saobraćajnice od 17 do 18 čaova, tražeći da se cena goriva smanji na 1,50 do 1,70 konveribilne marke po litru.

MUP RS je danas pozvao građane da protest zbog cene goriva izražavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u skladu sa zakonskim propisima.

Juče je policija izrekla 142 kazne na teritoriji RS vozačima koji su u znak protesta zaustavili svoja vozila na saobraćajnicama.

U Federaciji BiH danas nije bilo blokade saobraćaja, a iz Vlade Federacije BiH je najavljeno da će cene goriva u tom entitetu do kraja sedmice biti niže za najmanje pet pfeninga.

Iz Vlade RS najavljeno je da će na sednici u četvrtak odlučiti da li će intervenisati po pitanju cene goriva.

Gorivo u BiH je sredinom maja poskupelo za deset pfeninga po litru i sada košta oko 2,25 do 2,39 konvertibilnih maraka, odnosno od 1,16 do 1,22 evra po litru.

Gorivo je pre toga poskupelo polovinom aprila, kada je u proseku koštalo oko 2,18 KM po litru, a krajem januara je koštalo 1,91 KM po litru.

Razlog za poskupljenje goriva za više od 12 posto od januara do danas je primena novog Zakona o akcizama BiH.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Banjaluci još jedan protest zbog goriva

Izvor: N1 televizija, 12.Jun.2018

Nekoliko stotina vozača nezadovoljnih cenom goriva blokiralo je "Prijedorsku petlju", odnosno magistralni put Banjaluka-Prijedor, a na tom mestu stvorila se ogromna kolona. Na "Prijedorskoj petlji" bili su prisutni i policajci, a popuštena su tri vozila Hitne pomoći...Treći dan zaredom vozači u...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.