U Banjaluci još jedan protest zbog goriva

Izvor: N1 televizija, 12.Jun.2018, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Banjaluci još jedan protest zbog goriva

Nekoliko stotina vozača nezadovoljnih cenom goriva blokiralo je "Prijedorsku petlju", odnosno magistralni put Banjaluka-Prijedor, a na tom mestu stvorila se ogromna kolona. Na "Prijedorskoj petlji" bili su prisutni i policajci, a popuštena su tri vozila Hitne pomoći.

Treći dan zaredom vozači u Banjaluci blokiraju saobraćajnice od 17 do 18 časova, tražeći da se cena goriva smanji na 1,50 do 1,70 konveribilne marke po litri.

MUP RS je danas pozvao građane da protest >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << zbog cene goriva izražavaju u skladu sa zakonskim propisima.

Juče je policija izrekla 142 kazne na teritoriji RS vozačima koji su u znak protesta zaustavili svoja vozila na saobraćajnicama.

U Federaciji BiH danas nije bilo blokade saobraćaja, a iz Vlade Federacije BiH je najavljeno da će cene goriva u tom entitetu do kraja sedmice biti niže za najmanje pet feninga.

Iz Vlade RS najavljeno je da će će na sednici u četvrtak odlučiti da li će intervenisati kada su u pitanju cene goriva.

Gorivo u BiH je srednom maja poskupilo za deset pfeninga po litri i sada košta oko 2,25 do 2,39 konvertibilnih maraka, odnosno od 1,16 do 1,22 evra po litri.

Gorivo je pre toga poskupelo polovinom aprila, kada je u proseku koštalo oko 2,18 KM po litri, a krajem januara je koštalo 1,91 KM po litri.

Razlog za poskupljenje goriva za više od 12 posto od januara do danas je primena novog Zakona o akcizama BiH.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Policija traži vozače koji su ometali vozilo Hitne

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Jun.2018, 18:09

BANJALUKA, LAKTAŠI - MUP RS radi na utvrđivanju identiteta dvojice muškaraca koji su u nedjelju na prijedorskoj petlji u Banjaluci prilikom protesta zbog povećanja cijena goriva zaustavili vozilo Hitne pomoći i nisu mu dozvolili da prođe sve dok ga nisu pretresli i uvjerili se da se u njemu nalazi...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.