Nastavak kosultacija o novoj Vladi: Danas Vučić - Šapić

Izvor: B92, 17.Jul.2020, 06:20

Nastavak kosultacija o novoj Vladi: Danas Vučić - Šapić

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je danas konsultacije za formiranje nove Vlade sastankom sa predsednikom SPAS-a Aleksandrom Šapićem.

Šapić je predvodio izbornu listu "Aleksandar Šapić-Pobeda za Srbiju".

Šapić je u zgradu Predsedništva na Andrićevom vencu došao u 11 časova.

Vučić, koji kao predsednik države treba da odredi mandatara za sastav nove vlade, konsultacije je počeo početkom sedmice razgovorima sa predstavnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << liste Albanaca.

Novinarima je tada predsednik PDD-a Šaip Kamberi rekao da su oni preneli svoje zahteve Vučiću, koji se najpre odnose na veće učešće Albanaca u državnim institucijama.

Vučić se sastao i sa predsednikom Stranke pravde i pomirenja Muamerom Zukorlićem, koji je poručio da će biti ili vlast ili opozicija, odnosno da njegova stranka neće, kao do sada, imati savetodavnu ulogu u izvršnoj vlasti.

Rekao je da su Srbiji potrebni nova vlada i premijer sa kredibilitetom.

Sa Vučićem je razgovarao i predsednik SVM Ištvan Pastor koji je najavio učešće te stranke u izvršnoj vlasti na niovu državnih sekretara u šest do sedam ministarstava.

Narednih dana, šef države će se sastati sa socijalistima, kod kojih su, uoči formiranja nove vlade, prisutne unutarstranačke razmirice, jer su pojedini članovi učestvovali na protestu protiv vlasti, na šta je isključenjima i smenama reagovao predsednik te stranke Ivica Dačić.

Vučić će se sastati i sa predstavnicima stranke na čijem je čelu, Srpske napredne stranke, koja je osvojila ubedljivo najviše mandata na prethodnim izborima.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić se sastao sa predstavnicima izborne liste Aleksandar Šapić - Pobeda za Srbiju

Izvor: Beta Video, 17.Jul.2020

BEOGRAD - Predsednik Srbije i Srpske napredsne stranke Aleksandar Vučic sastao se sa predstavnicima izborne liste Aleksandar Sapic – Pobeda za Srbiju. (pokrivalice) Beta/MOD

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.