Nastavak crnog niza - pao avion u Austriji

Izvor: B92, 30.Avg.2015, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak crnog niza - pao avion u Austriji

Mali avion srušio se na aeromitingu u austrijskoj pokrajini Koruška , u nesreći je poginuo pilot koga spasilačke službe nisu uspele da prebace u bolnicu.

Kako javljaju lokalni mediji, pilot je izgubio kontrolu nad avionom kada je pokušao da izvede luping pred oko 500 posmatrača na Frejsah-Hirt aeromitingu.

Srećom, na tlu nije bilo povređenih, a nakon nesreće otkazan je dalji program aeromitinga koji se održavao u regiji Koruška na jugu Austrije čiji je administrativni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << centar grad Frejsah.

Ovo je treća nesreća na aeromitinzima u poslednjih desetak dana, najpre je u Velikoj Britaniji avion tipa Hoker hanter izazvao smrt 11 ljudi, uključujući i pilota, a nekoliko dana kasnije dva mala aviona sudarila su se na aeromitingu na severu Švajcarske.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.