Narandžasti meteo-alarm, popodne pljuskovi i nepogode

Izvor: RTS, 09.Jun.2020, 13:56

Narandžasti meteo-alarm, popodne pljuskovi i nepogode

U Srbiji se i danas očekuje nestabilno vreme sa pljuskovima i grmljavinom. Lokalno se očekuje grad i velika količina padavina. Najviša dnevna temperatura do 27 stepeni. Padavine se prognoziraju do vikenda.
Sinoć je u Beogradu u periodu između 17 i 20 časova palo 52 litra kiše po metru kvadratnom na Košutnjaku, a 50 u centru grada. 

Do kraja dana se očekuje umereno i potpuno oblačno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vreme, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno se očekuje više od 20 litara po metru kvadratnom u periodu do tri sata, kao i pojava grada.
Zbog padavina je u većem delu zemlje na snazi narandžasti meteo-alarm, što znači da su prognozirane opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.
Pljuskovi do petkaSutra se očekuje promenljivo oblačno i nestabilno vreme, od sredine dana mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Jutarnja temperatura od 13 do 17, najviša dnevna od 24 do 27 stepeni.
Slično vreme se očekuje i u četvrtak. Pre podne pretežno sunčano, a od sredine dana promenljivo oblačno, ponegde sa kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom. Najniža temperatura od 12 do 16 stepeni, dok se predviđa najviša temperatura od 22 do 25 stepeni.
U petak nestabilno, promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, izraženijim na istoku zemlje. Jutarnja temperatura od 12 do 17 stepeni, dnevna od 23 do 26 stepeni.
Predah od padavina uz blagi porast temperature nas očekuje u subotu, a nove padavine meteorolozi predviđaju za nedelju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sparno, uz pljuskove

Izvor: Radio 021, 09.Jun.2020

U Novom Sadu u sredu promenljivo oblačno, toplo, sparno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom...Biće uslova i za grmljavinske nepogode sa gradom i olujnim vetrom, uglavnom posle podne i uveče. Vetar slab, jugozapadni. Minimalna temperatura 16°C, maksimalna dnevna 24°C...I narednih dana...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.