Napravite bazu onih koji se bave izmenama ljudskih gena

Izvor: B92, 19.Mar.2019, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Napravite bazu onih koji se bave izmenama ljudskih gena"

Ženeva -- Eksperti su pozvali Svetsku zdravstvenu organizaciju da formira bazu podataka naučnika koji rade na izmenama ljudskih gena u reproduktive svrhe.

Ovo je navedeno u preporuci objavljenoj posle dvodnevnog skupa u Ženevi.

"U ovom trenutku je neodgovorno za bilo koga da se nastavi sa istraživanjima na stvaranju beba sa izmenjenim genima, pošto bi DNK promene mogle biti prenete na buduće generacije", navodi se u saopštenju sa skupa u Ženevi.

Ovakvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saopštenje SZO dolazi pošto je medjunarodna grupa naučnika i etičara pozvala na privremenu zabranu stvaranja beba sa izmenjenim genima objavljenim u časopisu "Nejčer", prošle nedelje.

Panel u organizaciji SZO imao je za cilj da se ispitaju naučni, etički, socijalni i pravni izazovi istraživanja sa humanim genima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zahtev SZO za bazom podataka naučnika koji se bave izmenama ljudskih gena

Izvor: Danas, 19.Mar.2019

Eksperti su pozvali Svetsku zdravstvenu organizaciju (SZO) da formira bazu podataka naučnika koji rade na izmenama ljudskih gena u reproduktive svrhe, navodi se u preporuci objavljenoj danas posle dvodnevnog skupa u Ženevi. Članak Zahtev SZO za bazom podataka naučnika koji se bave izmenama ljudskih...

Nastavak na Danas...

Eksperti traže bazu naučnika koji se bave promenama gena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Mar.2019, 09:31

Grupa eksperata zatražila je od Svetske zdravstvene organizacije da napravi bazu podataka naučnika koji se bave promenama ljudskih gena...Preporuka je objavljena je nakon dvodnevnog skupa u Ženevi, kako bi se ispitali naučni, etički, društveni i pravni izazovi takvih istraživanja, prenosi AP..."U...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.