Napolje sa okupatorima!: Španski policajci su brutalnošću ZGROZILI SVET, a sada je stigla mala osveta

Izvor: Blic, 04.Okt.2017, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Napolje sa okupatorima!": Španski policajci su brutalnošću ZGROZILI SVET, a sada je stigla mala osveta

Hoteli širom Katalonije iselili su oko 500 španskih policajaca iz svojih prostorija u ponedeljak uveče, zbog skandiranja na ulicama i demonstranata koji su opkolili njihove zgrade.

Demonstranti koji su opkolili zgrade vikali su "napolje sa okupatorskim snagama" i pevali katalonske pesme.

Na internetu su se takođe pojavili i snimci na kojima se vidi kako Nacionalna policija preplavljuje lobi u hotelu Pinjeda del Mar i peva španske nacionalne pesme tražeći da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << preduzmu mere ptotiv demonstranata, prenosi "RT".

Zbog protesta su menadžeri hotela u Pinjedi i drugim gradovima počeli da iseljavaju goste u policijskim uniformama u ponedeljak, kako bi izbegli eskalaciju nasilja sa demonstrantima. Kako prenose španski mediji, vlasnicima hotela je prećeno i uništavanjem imovine.

Civilna garda potvrdila je da je 250 njenih policajaca izbačeno iz jednog hotela nedaleko od Barselone, dok lokalni mediji prenose da je izbačeno oko 500, koji su bili primorani da traže drugi smeštaj.

Zamenica premijera Soraja Saenz de Santamarija rekla je da ima pismo potpisano od strane vlasnika hotela koji je optužio vlasti Pinjede za pretnje da će mu zatvoriti hotel, što je opisala kao "mafijaško ponašanje".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.