Naplaćivala građanima aranžmane, novac uzimala za sebe: Uhapšena radnica turističke agencije iz Kraljeva

Izvor: B92, 21.Sep.2023, 20:26

Naplaćivala građanima aranžmane, novac uzimala za sebe: Uhapšena radnica turističke agencije iz Kraljeva

J. R. D. iz Kraljeva, odgovorno lice privrednog društva "Guliver", uhapšena je zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Sumnja se da je osumnjičena J. R. D. stara 63 godine tokom ove godine kao subagent prodala veći broj turističkih aranžmana građanima koje je dovela u zabludu da im je aranžmane rezervisala, a naplaćeni novac je protivpravno prisvojila za sebe i tako oštetila građane.

Takođe, kako se sumnja, J. R. D. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << organizatorima putovanja sa kojima ima zaključene ugovore o subagenturi, nije uplatila novac za rezervisane aranžmane, već ga je zadržala za sebe i oštetila turističke agencije-organizatore putovanja.

MUP navodi da je na ovaj način ona pribavila protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od oko 6.196.000 dinara.

Podsetimo, agencija je prestala sa radom krajem prošlog meseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.