Četvrtak, 21.09.2023.

16:37

Naplaćivala građanima aranžmane, novac uzimala za sebe: Uhapšena radnica turističke agencije iz Kraljeva

J. R. D. iz Kraljeva, odgovorno lice privrednog društva "Guliver", uhapšena je zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Izvor: RINA

Naplaćivala građanima aranžmane, novac uzimala za sebe: Uhapšena radnica turističke agencije iz Kraljeva
Foto: RINA

Sumnja se da je osumnjičena J. R. D. stara 63 godine tokom ove godine kao subagent prodala veći broj turističkih aranžmana građanima koje je dovela u zabludu da im je aranžmane rezervisala, a naplaćeni novac je protivpravno prisvojila za sebe i tako oštetila građane.

Takođe, kako se sumnja, J. R. D. organizatorima putovanja sa kojima ima zaključene ugovore o subagenturi, nije uplatila novac za rezervisane aranžmane, već ga je zadržala za sebe i oštetila turističke agencije-organizatore putovanja.

MUP navodi da je na ovaj način ona pribavila protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od oko 6.196.000 dinara.

Podsetimo, agencija je prestala sa radom krajem prošlog meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Svet

Prevara veka: Optužen vodeći evropski proizvođač

Evropski proizvođač meda, Famille Michaud Apiculteurs, najstarije udruženje potrošača u Zapadnoj Evropi, optuženo je da svoj med prodaje kao potpuno francuski i tako obmanjuje jer njihov med zapravo dolazi iz drugih zemalja, uključujući i one van Evrope.

7:31

1.6.2024.

1 d

Podeli: