Napadnuti komunalni policajci

Izvor: RTS, 22.Nov.2012, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadnuti komunalni policajci

Grupa od desetak lica napala je patrolu komunalne policije prilikom kontrole na pijaci u Bloku 44. Tokom saslušanja, A. J. i D. J priznali napad na komunalnog policajca, kojeg su udarili u grudi, saopšteno iz policijske stanice Novi Beograd.

Komunalna policija saopštila je danas da je njihova tročlana patrola napadnuta prilikom kontrole na pijaci u Bloku 44 na Novom Beogradu.

U saopštenju se ističe da je komunalne policajce napala "grupa od desetak lica romske nacionalnosti", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a komunalci koji su zadobili lakše telesne povrede "bili su prinuđeni da upotrebe sredstva prinude (fizičku snagu i službenu palicu) kako bi odbili napad od sebe".

Kako je saopšteno je iz Policijske stanice Novi Beograd, građani A. J. i D. J. tokom saslušanja priznali su da su napali komunalnog policajca u bloku 44.

Priznali su da su komunalnog policajca udarili u predelu grudi i da ih je on tada upotrebom sredstava prinude savladao.

U konsultaciji sa dežurnim tužiocem Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, odlučeno je da se A. J. i D. J. saslušaju za krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i da se prijava prosledi nadležnom Tužilaštvu radi daljeg postupanja u redovnom postupku, navodi se u saopštenju.

MUP je priveo, kako se navodi, pet osoba koje su izvršile napad na ovlašćena službena lica - komunalne policajce.

Do sukoba je došlo u prepodnevnim satima, kada je "dvadesetak lica romske nacionalnosti koji su nedozvoljeno prodavali robu vam pijace" napalo komunalne policijace.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Romi napali komunalce, ovi uzvratili palicama

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Nov.2012

Komunalna policija saopštila je danas da je njihova tročlana patrola napadnuta prilikom kontrole na pijaci u Bloku 44 na Novom Beogradu, a da će dve osobe osobe biti saslušane zbog napada na službeno lice.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.