Napadnute američke baze; Islamski otpor: Ovo je tek početak VIDEO

Izvor: B92, 18.Okt.2023, 21:15

Napadnute američke baze; Islamski otpor: Ovo je tek početak VIDEO

Dve bespilotne letelice upućene na bazu u kojoj se nalaze američki vojnici u zapadnom Iraku su presretnute u sredu, rekao je zvaničnik američke odbrane.

Nekoliko sati kasnije, iračka milicija je objavila da je pokrenula još jedan napad dronom na drugu bazu.

Ni u jednom incidentu nije bilo povređenih.

Islamski otpor u Iraku, ključna grupa milicije koje podržava Iran, izdala je saopštenje nakon toga u kojem je preuzela odgovornost za dva napada i rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da time "najavljuje nove operacije" protiv "američke okupacije".

Napadi su usledili u vreme sve veće napetosti i straha od šireg regionalnog sukoba posle najnovijeg rata Hamasa i Izraela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DA LI JE OVO POČETAK ŠIRE ESKALACIJE RATA? Gore američke baze u Iraku: Ovo je samo početak? (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2023

Ni u jednom incidentu nije bilo povređenih...Dve bespilotne letelice upućene na bazu u kojoj se nalaze američki vojnici u zapadnom Iraku su presretnute u sredu, rekao je zvaničnik američke odbrane...The US intercepted three additional drones in Iraq that were targeted at American bases. Two were...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.