Napadnuta porodica romske devojčice proterane iz Francuske

Izvor: Blic, 20.Okt.2013, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadnuta porodica romske devojčice proterane iz Francuske

Porodica romske devojčice Leonarde Dibrani, čija je deportacija iz Francuske izazvala kontroverze, napadnuta je danas na Kosovu, saopštila je policija.

Četiri osobe su privedene zbog incidenta u Kosovskoj Mitrovici, koji bi prema prvim informacijama, mogao da bude izazvan razlozima privatne prirode, iz ranijeg perioda, rekao je načelnik policije Ahmet Đoša.

"Incident se dogodio između dve porodice, Dibrani i Bislimi. Ispostavilo se da je Bislimi bio muž Džemale >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Dibrani (Leonardine majke) pre 25 godina i pretpostavljamo da je ta činjenica podstakla incident", kazao je Đoša i dodao da je porodica Beslimi vraćena na Kosovo iz Švajcarske pre četiri meseca.

U incidentu, koji policija istražuje, majka devojčice je zadobila povrede zbog kojih je primljena u bolnicu, preneo je AFP.

Francuski predsednik Fransoa Oland ponudio je juče devojčici da se vrati u Francusku i nastavi školovanje, ali bez svoje porodice.

Dibranijeva je ponudu odbila iz Kosovske Mitrovice, u kojoj živi posle deportacije 9. oktobra, dok je njen otac rekao da se porodica neće deliti i ni po koju cenu vratiti u Francusku.

Njeni roditelji i petoro braće i sestara živeli su u Francuskoj četiri godine dok je razmatran njihov zahtev za azil, koji je naposletku odbijen ovog leta.

Devojčicu je policija uhapsila tokom školskog izleta, izazivajući burnu reakciju u javnosti i stavljajući na muke francuskog ministra unutrašnjih poslova Manuela Valsa.

Prošle godine je iz Francuske deportovano 36.822 useljenika, od kojih su mnogi Romi, što je povećanje od blizu 12 odsto u odnosu na 2011, podsetila je francuska agencija.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napadnuta porodica Dibrani

Izvor: B92, 20.Okt.2013

Priština -- Porodica romske devojčice Leonarde Dibrani, čija je deportacija iz Francuske izazvala kontroverze, napadnuta je danas na Kosovu, saopštila je policija...Četiri osobe su privedene zbog incidenta u Kosovskoj Mitrovici, koji bi prema prvim informacijama, mogao da bude izazvan razlozima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.