Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2010, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadnut dopisnik Blica, uvređena novinarka Pravde

BEOGRAD -

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je danas napad na dopisnika dnevnog lista Blic Gvozdena Zdravića i uvrede upućene novinarki Pravde Zorici Mihajlović.

Dopisnika Blica je sinoć dok je fotografisao na manifestaciji "Župska berba" u Aleksandrovcu fizički napao redar, koji ga je odgurnuo i udario u stomak.

Zdravić je danas podneo Policijskoj stanici u Aleksandrovcu prijavu u kojoj je naveo da je to deseti napad na njega u režiji predsednika opštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Aleksandrovca Jugoslava Stajkovca.

UNS je osudio i uvredu koju je novinarki Pravde Zorici Mihajlović uputio direktor i najveći akcionar Srboleka Jovica Stefanovic Nini, nazivajući je "budalom sa kojom ne treba razgovarati", navedeno je u saopštenju.

Uvrede su usledile nakon što mu je koleginica Mihajlović postavila pitanja u vezi sa štrajkom u tom preduzeću.

NUNS: Hitno naći autore grafita kojim se preti smrću

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) zatražilo je danas od policije da hitno nađe autore grafita koji glavnom uredniku "Kikindskih" Željku Bodrožiću prete smrću i upozorilo da se takve pretnje ne smeju olako shvatati.

Kako se navodi u saopštenju, NUNS je zahtev za hitnu istragu, kao i obezbeđivanje redakcije i Bodrožića uputio i direktoru policije Miloradu Veljoviću.

U noći između 22. i 23. septembra u Kikindi na fasadi zgrade u kojoj je redakcija nedeljnika "Kikindske" ispisan je grafit "Žujo pajdomane, ma svi smo mi ubice! Pravda za Uroša".

"Pretnja se ne sme shvatiti olako. Mi smo već upozoravali da su nedoslednom i blagom kaznenom politikom prema napadačima na novinare naše kolege širom Srbije dovedene u poziciju glinenih golubova", naveo je NUNS.

To novinarsko udruženje je upozorilo da će ako se nastavi takva praksa uskoro svaki novinar morati da ima policijsku pratnju.

"Zato zahtevamo da se svi napadi tretiraju u skladu sa prošlogodišnjim izmenama Krivičnog zakona i da se svi koji ugrožavaju živote novinara primereno kazne", naveo je predsednik NUNS-a Vukašin Obradović, a prenosi u saopštenju to novinarsko udruženje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UNS osudio napad na dopisnika "Blica"

Izvor: Blic, 24.Sep.2010

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je danas napad na dopisnika dnevnog lista "Blic" Gvozdena Zdravića i uvrede upućene novinarki Pravde Zorici Mihajlović. ..Dopisnika "Blica" je sinoć dok je fotografisao na manifestaciji "Župska berba" u Aleksandrovcu fizički napao redar, koji ga je odgurnuo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.