Napadači na motociklima ubili šestoro Francuza u Nigeru, Makron osudio napad

Izvor: B92, 10.Avg.2020, 09:06

Napadači na motociklima ubili šestoro Francuza u Nigeru, Makron osudio napad

Kancelarija francuskog predsednika Emanuela Makrona potvrdila je u nedelju da su francuski državljani ubijeni u napadu u Nigeru, u zapadnoj Africi.

Napadači na motociklima ubili su u nedelju šest francuskih državljana i njihovog nigerijskog vodiča i vozača u nacionalnom parku u Nigeru, rekao je visoki zvaničnik i bezbednosni izvor.

U saopštenju se navodi da je Makron telefonom razgovarao s nigerijskim predsednikom Mahamadu Isufuom, prenosi Rojters.

Predsednici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nigera i Francuske osudili su napad u safari parku jugoistočno od glavnog grada Nijameja.

"Osuđujem kukavički i varvarski teroristički napad", naveo je na Tviteru Isufu, koji je uputio saučešće porodicama žrtava.

Makron je osudio "napad koji je kukavički za metu imao grupu humanitarnih radnika" u Nigeru.

Kako je saopštila Jelisejska palata, Makron je potvrdio da će se svim sredstvima raditi na rasvetljavanju okolnosti napada o kojem je sinoć razgovarao i sa Isufuom.

Napad se dogodio u nedelju ujutru u mestu Koure, gde se nalazi rezervat žirafa.

Stotine ljudi dolaze svake godine da vide žirafe u rezervatu. Safari park je u regionu Tilaberi, gde su džihadisti povezani s ekstremistima Islamske države 2017. ubili četiri američka vojnika i pet državljana Nigera.

Francuska vlada je upozorila svoje građane da ne putuju van Nijameja pošto ekstremisti povezani s grupama Boko haram, Islamska država i Al Kaida izvode napade širom Nigera.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MAKRON POTVRDIO DA JE BILO MASAKRA! Nepoznati napadači ubili šest francuskih državljana u safari parku (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2020

Napad se dogodio u mestu Koure, u kojem se nalazi rezervat žirafa..Nepoznati napadači ubili su u nedelju Nigeru šest francuskih državljana i dva vodiča u safari parku, saopštile su vlasti...Kabinet predsednika Francuske Emanuela Makrona potvrdio je da su državljani te zemlje ubijeni u napadu....

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.