MAKRON POTVRDIO DA JE BILO MASAKRA! Nepoznati napadači ubili šest francuskih državljana u safari parku (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2020, 09:48

MAKRON POTVRDIO DA JE BILO MASAKRA! Nepoznati napadači ubili šest francuskih državljana u safari parku (FOTO)

Napad se dogodio u mestu Koure, u kojem se nalazi rezervat žirafa

Nepoznati napadači ubili su u nedelju Nigeru šest francuskih državljana i dva vodiča u safari parku, saopštile su vlasti.

Kabinet predsednika Francuske Emanuela Makrona potvrdio je da su državljani te zemlje ubijeni u napadu. Makron je sinoć razgovarao s predsednikom Nigera Mahamaduom Isufouom.

JUST IN: 8 people were killed in an attack at a giraffe reserve in Niger on Sunday. https://t.co/NTcJVqx5rh >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << #khou

— KHOU 11 News Houston (@KHOU) August 9, 2020

, rečeno je Asošiejted presu u vladi Nigera. Ta oblast je zaštićen nacionalni park sa gustom vegetacijom i visokim drvećem koji se nalazi 70 kilometara jugoistočno od glavnog grada Nijameja.

Stotine ljudi dolaze svake godine da vide žirafe u rezervatu.

The attack took place in Koure, 45 miles southeast of the West African country's capital where there's a giraffe reserve, an official says. https://t.co/SfjWO9xy6q

— First Coast News (@FCN2go) August 9, 2020

Safari park je u regionu Tilaberi, gde su džihadisti povezani s ekstremistima Islamske države 2017. ubili četiri američka vojnika i pet državljana Nigera.

Francuska vlada je upozorila građane da ne putuju van Nijameja pošto ekstremisti povezani s grupama Boko haram, Islamska država i Al Kaida izvode napade širom Nigera.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.