Napad talibana na univerzitet u Pakistanu: Najmanje 20 mrtvih, ubijeno četvoro terorista (FOTO)

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jan.2016, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad talibana na univerzitet u Pakistanu: Najmanje 20 mrtvih, ubijeno četvoro terorista (FOTO)

ISLAMABAD – Pakistansko krilo talibanskog pokreta preuzelo je odgovornost za današnji napad na Univerzitet "Bača Kan" u sjevernom pakistankom gradu Čarsada, gdje je ubijeno najmanje 20 ljudi.

UPDATE: 20 killed, 50 injured as gunmen attack #BachaKhanUniversity in #Pakistan - reports https://t.co/MTDL8bhsBg

Vojni portparol rekao je da i dalje traje operacija protiv grupe od osam napadača koji su rano jutros ušli u univerzitetsku zgradu, prenose lokalni mediji. Portparol >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je rekao da su ubijena četvorica napadača.

Na univerzitetu se nalazi oko 3.000 učenika i zaposlenika, a  većina studenata je oslobođena. Pakistanske snage još uvijek se bore sa preostalim napadačima koji se nalaze na drugom i trećem spratu.

Napadači navodno na sebi imaju i eksplozivne pojaseve. Tačan broj napadača još nije potvrđen. Kako prenose lokalni mediji na univerzitetu su se čule i eksplozije.

MORE: Most students rescued, gunmen still on Bacha Khan campus – Reuters citing police https://t.co/MTDL8bhsBg pic.twitter.com/DojOM4YGhS

U napadu je, kako prenose lokalni mediji, ubijen profesor hemije na ovom Univerzitetu.

Chemistry Professor Syed Hamid Husain killed in #BachaKhan attack https://t.co/MTDL8bhsBg (pic by @ArmyDefender) pic.twitter.com/5GIYDD9dVy

Čarsada se nalazi 50 km od grada Peševara u kojem se 2014. godine dogodio masakr, koji su izvršili Talibani. Tada je u školi ubijeno 130 učenika.

Lokalni mediji javljaju da se ovaj napad dogodio odo 9:30 sati po lokalnom vremenu. Policija je okružila kampus, a studenti i ostatak osoblja čeka evakuaciju.

There are around 3,000 students at Bacha Khan University - Vice Chancellor Fazal Raheem https://t.co/MTDL8bhsBg pic.twitter.com/kFwyc8wr9q

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.