Napad na obaveštajnu bazu u Avganistanu, pet mrtvih

Izvor: B92, 18.Maj.2020, 07:43

Napad na obaveštajnu bazu u Avganistanu, pet mrtvih

Najmanje pet pripadnika obaveštajne službe poginulo je jutros u napadu bombaša samoubice na bazu na istoku Avganistana, saopštio je portparol lokalne vlade.

Dodao je da je povređeno najmanje 40 obaveštajaca, od kojih je veći broj u kritičnom satanju, prenosi AP.

Prema njegovim rečima, bombaš samoubica se ukradenim vozilom "hanvi" zaleteo u glavni ulaz baze obaveštajne službe i aktivirao eksploziv.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali AP napominje da su u tom regionu talibani u prošlosti često izvodili napade.

Napad se desio dan nakon šsto su predsednik Avganistana Ašraf Gani i njegov politički protivnih Abdulah Abdulah potpisali sporazum o podeli vlasti, dva meseca nakon što su obojica sebe proglasila za pobednika izbora održanih u septembru.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najmanje petoro mrtvih u eksploziji automobila bombe u Avganistanu

Izvor: Beta, 18.Maj.2020

Najmanje pet ljudi je jutros poginulo i 32 osobe su ranjene u eksploziji automobila bombe u istočnom avganistanskom gradu Gazniju, izjavili su lokalni zvaničnici.Meta bombaškog napada bila je zgrada avganistanske obaveštajne službe, rekao je portparol guvernera provincije Gazni.Većina ubijenih...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.