Napad militanata u Pakistanu, ubijeno najmanje 13 policajaca

Izvor: B92, 12.Dec.2023, 11:00

Napad militanata u Pakistanu, ubijeno najmanje 13 policajaca

Bombaš samoubica detonirao je jutros svoje vozilo napunjeno eksplozivom na glavnoj kapiji policijske stanice u severozapadnom Pakistanu.

Poginulo je najmanje 13 policajaca, a ranjeno je još 28 njih. Zvaničnici su rekli da se urušio i deo zgrade.

Neki militanti su takođe otvorili vatru, pa je usledila pucnjava između njih i snaga bezbednosti koja je trajala satima, pre nego što su tri napadača ubijena, saopštio je za AP lokalni policajac Kamal Kan.

Broj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poginulih u napadu verovatno će rasti, jer je najmanje 10 policajaca u kritičnom stanju, saopštile su vlasti.

Tela 13 ubijenih pripadnika snaga bezbednosti prebačena su u bolnicu. Policija je pokrenula operaciju potrage u okolini kako bi uhapsila militante koji su pobegli, rekli su zvaničnici.

Napad se dogodio u Dera Ismail Kanu, okrugu u provinciji Hajber Pahtunhva koja se graniči sa Avganistanom, rekao je Kan.

Pokrajina je nekadašnje uporište militantne pakistanske talibanske grupe, poznate i kao Tahrek-e-Taliban Pakistan, ili TTP.

Novoformirana militantna grupa Tahrek-e-Džihad Pakistan, ili TJP za koju se veruje da je nastala iz TTP preuzela je odgovornost za napad u saopštenju, navodeci da je ciljala policajce koji su bili u policijskoj stanici.

Veći broj snaga bezbednosti iz celog Pakistana u poslednje vreme stalno je prisutan u policijskoj stanici Daraban, gde su uz pomoć lokalne policije sprovodili obaveštajne operacije protiv militanata u toj oblasti, rekao je Kan američkoj agenciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.