Izvor: Southeast European Times, 29.Maj.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naoružani napadač ubio šest osoba u bosanskom selu

29/05/2008

TUZLA, Bosna i Hercegovina (BiH) -- Jedan čovek ubio je iz vatrenog oružja šest osoba i ranio jednu, u četvrtak ujutru (29. maja) u selu Gornja Lipnica, nedaleko od grada Tuzle na severu zemlje. Policija je saopštila da je 45-godišnji napadač usmrtio tri svoja suseda u njihovim domovima, a potom otišao na obližnju autobusku stanicu i pucao na tri putnika i vozača, koji je trenutno na intenzivnoj nezi. Svedoci kažu da je napadač lokalni žitelj koji se borio sa depresijom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << />
U međuvremenu, pripadnici Državne agencije BiH za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su u sredu (28. maja) 20 osoba, uključujući službenike policijske i pasoške službe, koji su navodno bili umešani u falsifikovanje ličnih dokumenata. SIPA je istovremeno izvršila prepade u Banja Luci, Bijeljini, Brčkom i Sarajevu -- kako bi zaustavila nelegalne aktivnosti u Sistemu identifikacije i zaštite građana, telu koje izdaje sva lična dokumenta. Dru Engel, šef odeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala u državnom sudu BiH, kaže da se možda radilo o više stotina ličnih karata. (Rojters, AFP, RTRS, Nezavisne novine, Dnevni avaz, BBC - 29/05/08; RTRS, Fena - 28/05/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.